Robotik Kodlama ve Yapay Zeka

By on 20 Nisan 2022

Robotik Kodlama ve Yapay Zeka klasmanı hakkında ön sunuş verilerini aktaracağım. Robotik Kodlama takım koçlarının, takımını FLL ve WRO yarışmalarına hazırladığı günümüzde, kodlama eğitimin 5 yaşından itibaren verilmeye başladığını görmekteyiz.

Dünya Robot Olimpiyatlarının teknik amacı, bilime karşı düşündürücü gücü olan gençlerin arttırılmasıdır. First Lego League, team halinde üreten, sorgulayan gençliğin izini sürmektir.

Gelecek ve teknolojisi dönüşümü çok hızlı ilerlemekte, geleceğin işi kavramı içinde geleceğin meslekleri ve geleceğin alanı içinde gizlenmiş durumdadır. Yakın gelecek, sürdürülebilir olan maddeler halinde öz farkındalığını tamamlayacaktır. Problem çözme, analitik düşünme becerisi, kritik ve kriz anlarında süreci yönetebilme, olaylar kişiler ve nesnelerle ilişkilendirmeyi sağlama, makine çalışma prensiplerini kavrama, sistematik düşünmesini sağlama bileşenleri artık istenen, beklenen özellikler arasında sayılacaktır.

Peki, Robotik Kodlama nedir? Sistemin algılayacağı formatta, komutların kod fonksiyonları ile bir araya getiren dizili matematiksel döngüsüdür. Algoritma mantığının temel alındığı bir yol haritasıdır. Robotik Kodlama için temin etmeniz gereken ana temel malzemeler breadboard, arduino uno kart, erkek ve dişi kablo, led diyot, röle kartı, IDR, direnç, buzzer, toprak nem sensörü, pompa motor, ultrasonik sensör, servo motor, transistör, MicroSD kart okuyucu, RTC Modül, buton olarak sıralayabiliriz. Ölçeklendirmeyi arttırmak mümkün. Temel bileşenler ekseninde Myblock Makeblock Robot Kod Düzenleyici ile myblock kuklarını komutlandırabilirsiniz.

Arduino Uno bloklarla kodlamak ve Myblock ile verilen komutların arayüzünü destekleyecek platformun birleşimi sonucu karta kodları direk olarak yükleyebileceğimiz bir yöntemdir. Elektronik uygulama kartı olan Arduino, robotik ve teknik kitlelere yöneliktir.

Metin tabanlı ve blok tabanlı program dillerini desteklemektedir. Arduino Yazılımı, IDE, OSX, Linux İşletim sistemlerinde çalışmaktadır. Hayallerinizi somut projelere dönüştürmek, yeni oluşan dünya teknolojisinin penceresinden bakmak yazılım, kod, komut ve algoritma düşünce materyallerinin desteği ile artık hepimiz için mümkün görünüyor.

Temel seviye başlangıç için uzaktan kumanda ile pandayı yönetmeye başladım. Sürdürülebilir büyüme için dönüşümü hızlandırmalıyız. Robot, yapay zeka, sanal gerçeklik, yenilenebilir enerji, otonom, drone gibi neslin alanları yakın gelecekte optimizatörünü sağlayacağız.

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir