- Otokoç’un En Yeni ve En Kapsamlı Volvo Tesisi Tarsus’ta Açıldı
- Ford Otosan’ın Yeniköy Fabrikası’nda Ürettiği E-Transit Custom, Avrupa Yollarına Çıktı
- Petrol Ofisi Madeni Yağlardan Bir Yenilik Daha
- TEST & İNCELEME: MAKYAJLI YENİ HYUNDAI TUCSON
- Kedi veya Köpeğiniz Antifriz Yediyse Ne Yapmalı?
- Hyundai 57 Yılda 100 Milyon Araç Üreterek Yeni Bir Tarih Yazdı
- Volkswagen Ticari Araç, 460 km Menzilli İlk Elektrikli Modeli ID.Buzz’ı Satışa Sundu
- Karavanlar, Mercedes-Benz Sprinter İle Çok Farklı
- Kia Türkiye’den Sanat ve Sürdürülebilirliği Buluşturan Sponsorluk
- İTÜ Zes Güneş Arabası Test Sürüşü Kuzey Marmara Otoyolu’nda Yapıldı
Türk Telekom’un Fiber İnternet Hizmeti Artık Harita Üzerinden Takip Edilebiliyor!
Türk Telekom web sitesinde hizmete sunulan Fiber Atlas uygulaması ile Türkiye’nin hangi noktalarında fiber internet hizmeti olduğunu öğrenmek artık çok kolay. Bunun için tek yapılması gereken, Fiber Atlas’a konum bilgilerini girip sayısal harita üzerinde gerçek zamanlı sorgulama yapmak.
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom’un Türkiye’de ilk kez kullanıma sunduğu interaktif Fiber Atlas uygulaması, bulundukları konumda fiber internet bağlantısı olup olmadığını öğrenmek isteyen kullanıcıların bu bilgiye çok hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmelerini sağlıyor.
T.C. Nüfus Vatandaşlık İşleri kurumunun Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) baz alınarak hazırlanan ve Türk Telekom’un www.turktelekom.com.tr adresindeki web sitesinde kullanıma sunulan Fiber Atlas uygulaması ile isteyen herkes bulundukları yerde fiber internet altyapısı olup olmadığını Türk Telekom hizmet noktalarına gitmeye gerek kalmadan sorgulayabiliyor. Kullanıcılar, Türkiye sınırları içinde bulundukları yeri veya istedikleri bir adres ya da konumu etkileşimli harita uygulaması üzerinde işaretleyerek gerçek zamanlı sorgulama yapabiliyorlar.
Tüm Türkiye sınırları için yapılabilen sorgulamalar, kullanıcının haritanın sol tarafındaki adres menüsünden il, ilçe, mahalle ve sokak bilgisini seçmesiyle başlıyor. Sorgulanan coğrafi alan otomatik olarak konumlandırılıyor ve yakınlaştırma özelliğiyle kullanıcının aradığı bölge ve bina bilgisini seçmesine yardımcı oluyor. Sistem, haritayı kapatmadan ve menüden yeniden seçim yapmaya gerek kalmadan, doğrudan harita üzerinde gezinerek yeni bir nokta sorgusu yapılmasına da olanak tanıyor. UAVT’ye eklenmemiş adresleri harita üzerinde gezinerek bulmak ve sorgulamak mümkün oluyor.
Kullanıcılara bulundukları konumu işaretleyerek fiber altyapının uygunluk durumunu gerçek zamanlı olarak sorgulama olanağı veren Fiber Atlas uygulaması Türkiye telekomünikasyon sektörü için de bir ilk olma özelliğini taşıyor.
0 comments