- Yeni Kia EV3 Lokman Koçaslan Otomotiv’de
- Brisa, Aksaray’da Açtığı Brisa Teknoloji ve Etki Merkezi’nde Gençleri Yenilik ve Teknoloji İçin Harekete Geçiriyor
- Ford Tamamen Elektrikli Yeni Puma Gen-E’yi Tanıttı
- BYD’nin 2 Elektrikli Amiral Gemisi HAN ve SEAL Türkiye’de
- Kia EV3 ve Yeni EV6 Türkiye’de
- TOYOTA GAZOO Racing WRC’de 4. Kez Üst Üste Markalar Şampiyonu Oldu
- Yeni Nesil MINI Ailesi Dönüşümünü Tamamladı
- Thierry Neuville ve Martijn Wydaeghe İkilisi 2024 WRC Dünya Pilotlar Şampiyonu Oldu
- Fenerium Ürünleri Ford Trucks Özel Tasarım F-MAX Araçları ile Türkiye Yollarına Çıkıyor
- Yeni eSprinter ile Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’da Elektrikli Dönüşüm Başlıyor
Toyota Tokyo Motor Show’a Üç Yeni Konseptiyle Çıkarma Yaptı
Toyota, Tokyo Motor Show’da geleceğin otomobil vizyonunu üç yeni çok farklı konsept ile gözler önüne serdi. Tokyo’da, tasarım ve teknolojileriyle ön plana çıkan modellerini sergileyen Toyota, yenilikleriyle göz doldururken, sürücü ve otomobil arasındaki duygusal bağı geliştirmeyi amaçlayan modelleriyle de ilgi odağı oldu.
Tokyo Motor Show’da üç konseptin dünya prömiyerini gerçekleştiren Toyota, hidrojenli otomobillerin gideceği yönü gösteren FCV Plus konsepti de ilk kez bir fuarda tanıttı.
Geleceğin yakıt hücreli otomobil konsepti: FCV Plus
Birçok farklı materyalden üretilebilen, temiz, depolanması kolay ve elektrikten daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmasıyla hidrojen geleceğin enerji kaynağı olarak gösteriliyor. Bu özellikleri göz önüne alan Toyota, hidrojenli araçların gelecekte geniş kitlelerce kullanılacağına inanıyor.
Çevreye zarar vermeyen yakıt hücreli araçların güç kaynağı olarak etkin rol almasını planlayan Toyota, hedefini ise yakıt hücreli araçların çevreci otomobillerden enerji üreten otomobillere dönüşmesi olarak belirledi. Tokyo’da ilk kez sahneye çıkan FCV Plus, hidrojenli araçların geleceğini göstermesi açısından büyük bir önem taşıyor.
FCV Plus, kendi hidrojen tankının yanında, dışarıda bulunan bir hidrojen kaynağından da direkt olarak elektrik üretebiliyor. Bu sayede araç; evde veya dışarıda kullanılmak üzere stabil bir elektrik kaynağına dönüşebiliyor. Otomobil, ulaşım aracı olarak kullanılmadığında ise güç üretimi kapasitesi yerel enerji altyapısının bir parçası olarak paylaşılabiliyor.
FCV Plus’ın yakıt hücresi sistemi ön tekerleklerin ve hidrojen tankı ise arka koltukların altına yerleştirildi. Motorlar her dört tekerleğin içerisinde yer alıyor ve FCV Plus’ın sahip olduğu bu düzen, kabinde daha fazla genişlik, optimum ağırlık dağılımı ve daha fazla konfor elde edilmesini sağlıyor. Toyota FCV Plus 3800 mm uzunluğa, 1750 mm genişliğe, 1540 mm yüksekliğe ve 3000 mm gibi uzun bir dingil mesafesine sahip.
Toyota’nin eğlenceli spor otomobil formülü: S-FR
Toyota’nın fuarda yine ilk kez sergilediği Toyota S-FR konsept ise Toyota’nın eğlenceli sürüş mirasını kullanarak sürüş keyfiyle ön plana çıkıyor. Canlı ve tepkili sürüş özelliklerine sahip bu yeni konsept, sürüş keyfi konusunda yeni jenerasyonu temsil etmeyi hedefliyor.
Toyota’nın hafif spor otomobil konseptini simgeleyen S-FR, sürücüsüyle duygusal bir iletişim kuran kompakt boyutlara ve son derece hafif ağırlığa sahip bir otomobil. Hafif spor otomobilin avantajlarından yararlanan konsept, otomobil ve sürücü arasında gerçek bir iletişimin kurulmasını da sağlıyor. S-FR önden motorlu, arkadan itiş özelliği ile; sportif, akıcı ve keyifli bir şürüş sunuyor. Toyota S-FR, otomobil kullanmayı ve özelleştirmeyi seven sürüş tutkunlarının hoşuna gideceği tarzda bir otomobil fikrini somutlaştırarak dikkatleri üzerine çekiyor.
Toyota S-FR; 3990 mm uzunluğu, 1695 mm genişliği, 1320 mm yüksekliği ve 2480 mm dingil mesafesi ile dikkat çekiyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip otomobilin 4 kişilik kabini ise tamamen fonksiyonel ve sportif bir tasarımla tamamlanıyor.
Sürücüsüyle bütünleşen bir otomobil: KIKAI
Toyota’nın bir diğer yeni konsept modeli ise makinelerin doğuştan güzelliğe sahip olduğu fikrini ön plana çıkaran ve farklı tasarım hatlarıyla dikkat çeken Toyota KIKAI oldu. Makinelerin, normalde gizlenen araç gövdesi, KIKAI’nin tasarımında ön plana çıkartılarak dikkat çekici dış görünümün bir parçası olmuş. KIKAI’nin dış tasarım özelliklerinin yanında kabini de oldukça farklı detaylara sahip. Otomobille daha iyi bir ilişki kurmak için sürücünün kabinin merkezinde konumlandığı üç kişilik kabinde, yolcular ise sürücünün arkasında, sağında ve solunda oturuyorlar. Sürücünün ayaklarının altında yer alan küçük cam ise otomobilin eşsiz detaylarından biri. Toyota sürücünün aracın süspansiyon hareketleri, direksiyon açısını ve lastiklerin dönüşünü görmesini sağlayarak insan-makine etkileşiminin altını çizmeyi hedefliyor. KIKAI’nin 3400 mm uzunluğu, 1800 mm genişliği, 1550 mm yüksekliği ve 2450 mm dingil mesafesi bulunuyor.
Tokyo Motor Show’da Toyota’nın önemli yenilikleri arasında Japonya prömiyeri gerçekleştirecek tamamen yeni Prius ile crossover modeli C-HR Konsept de yer aldı.
FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC’de) mücadele edecek geliştirme aşamasında olan modeli ve Kirobo Mini robot da Toyota standının ilgi çekici bölümlerinin başında geldi.
0 comments