Sınıfının En Cimrisi! Mitsubishi Space Star…

By on 27 Mayıs 2014

Ülkemizde Temsa çatısı altında uzun zamandır sesi çıkmayan Mitsubishi, B segmenti otomobiller içinde gerek tasarımı gerekse de yakıt ekonomisi ile dikkat çeken yeni oyuncusu Space Star modelini Türk tüketicilerinin beğenisine sundu… 1.2 litre versiyonu ile satışa çıkarılan Space Star’ı sizler adına test etme fırsatı yakaladık! Gelin bu yeni oyuncuya perde diyelim ve daha yakından tanıyalım…

20140523_191129TASARIM

Dış görünümünde yuvarlak ve sade hatların kullanıldığı Space Star’da, ön görünümde sadeliğin ne denli etkili olduğunu görüyoruz… Otomobile önden baktığımızda spor otomobilleri andıran hava girişi görünümünde ince tasarlanmış ızgara bölümü ve üzerine yerleştirilen Mitsubishi logosu dikkatimizi ilk çeken ön tasarım detayı oldu. Geriye doğru büyükçe tasarlanmış ön farlar ile gövde ile tamponun adeta bitişik görünümünü çok iyi bir şekilde tamamlamış! Tamponun alt kısmında ise dikdörtgen şeklinde birbirini kesen ızgara bölümü ve çerçeveli sis farları da Space Star’ın ön tasarımına şıklık kazandıran bir başka ayrıntı olmuş… Aracın yan görünümünde ise kapı kollarının üzerinde yer alan dik omuz çizgileri ile sporcu bir ruha kavuşmuş! Space Star’a arka cepheden baktığımızda ise aynen ön tasarımda olduğu gibi gövde ile birleştirilen geniş arka tampon ile yanlardan arkaya doğru uzanan ve stop farların arasında yer alan omuz çizgisi arka görünümün tamamlayıcısı olmuş… Buna paralel olarak bagaj kapağı üzerine yerleştirilmiş olan farklı tasarımlı spoyler de bizce çok başarılı! Sonuçta görünüm anlamında Mitsubishi Space Star rakiplerinin korkulu rüyası olacağa benzer!

20140521_201823Sınıf Lideri Cd Katsayısı!

Space Star’ın gövde şeklini düzenleyerek ve aerodinamik parçalar kullanılarak yapılan tasarımı sayesinde gövdenin havaya karşı direncini ifade eden Cd katsayısı 27’ye düşürüldü ve bu sayede sınıfının lideri konumunda yer aldı!

mitsubishi_space_star_3KONFOR VE İÇ MEKÂN

Space Star’ın kokpit bölümüne geçtiğimizde bizi oldukça ferah sayılabilecek bir iç mekan karşıladı! Ön konsolda iki farklı renk seçeneği kullanılmasından dolayı ortamın daha da ferahlaştırıldığı Space Star’ın arka diz mesafesi de yeterli seviyede… Gelelim otomobilin konfor özelliklerine… Space Star’da standart olarak kullanılan konfor özellikleri arasında tam otomatik klima sistemi, Torpido içinde AUX ve USB girişi, AM/FM radyo, CD player, MP3 çalar sistemi, Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi, Start&Stop özelliğine yer verilmiş.

mitsubishi_space_star_4Ayrıca aracın iç mekânında kullanım alanı bakımından birbirinden pratik gözlere de yer verilmiş! Arka bagajda ise 2 kişinin eşyalarını rahatlıkla alabilen 235 litrelik hacim alanı oluşturulmuş… Ancak şunu da belirtmeden geçmek istemiyoruz ki otomobilin direksiyonunda kısa yol tuşlarının bulunmayışı da büyük bir eksik!

space_star_4PERFORMANS VE YAKIT EKONOMİSİ

Bizce Space Star’ın en iddialı olduğu konu yakıt tüketim değeri! Bunu belirtmemizdeki en önemli sebep aracın şehir içinde bize sunduğu yakıt değeri olsa gerek! Teste aldığımız ilk günden itibaren sakin kullanım ile yol aldığımız Space Star aynı hassasiyet ile bize olumlu rakamlar ile adeta selam çaktı… Test süremiz zarfında şehir içinde 100 km’de ortalama 4,5 litreye kadar tüketim değerine ulaştığımız otomobilin fabrika verilerinden bile aşağılara çektiğimizi de belirtmeden geçmeyelim istedik! E buda bizim otomobil testlerini ne denli ortamlarda yaptığımızın göstergesi… Gelelim aracın beygir ve tork değerlerine! 1.2 litre benzinli motorun kullanıldığı Space Star, maksimum 6000 devirde 80 beygirlik bir güç elde ediyor. Bunun yanında 4000 devir aralığında araç 106 Nm’lik bir Tork değeri yakalıyor… CVT otomatik şanzımanın kullanıldığı test aracımızın çevreye duyarlı CO2 değeri sadece 113 g/km! Sizde diğer yazılarımızı takip ettiyseniz bilirsiniz ki biz oto sevdası olarak teste aldığımız araçların tork değerlerine aşırı önem veriyoruz. Bu otomobilin de ilk önce tork oranının 106 Nm olduğunu öğrenince içimizde bir şüphe uyanmadı değil! Ancak aracı kullandığımızda gerek yeterli performansı gerekse de sorunsun vites geçişleri bizi oldukça şaşırttı… Bizce düşük tork değerinin yanında otomobilin böyle bir performans göstermesinin en önemli etkeni sadece 865 kg olan ağırlığı! Bu sayede araç kendini çok iyi idare edebilmiş.

20140523_191146GÜVENLİK

Space Star’ın standart güvenlik ekipmanları bizce sınıfında çok araçta olmayan özellikler! Bunlar arasında EBD destekli ABS ve BA (Fren Destek Sistemi), HSA (Yokuş Kalkış Destek Sistemi), 6 hava yastığı, ASTC (Aktif denge kontrolü ve kaymayı önleyici çekiş sistemi), ESS (Acil Duruş Sinyal Sistemi), BOS (Fren Öncelik Sistemi) standart olarak yer verilmiş…

FİYAT

Test aracımız olan Mitsubishi Space Star 1.2 CVT INVITE’in anahtar teslim satış fiyatı 44.691 TL’dir…

20140521_201834SONUÇ

Bence Mitsubishi Türkiye pazarında hak ettiği yerde değil… Bunun nedeni ise otomobillerini test ettiğimde daha iyi anlıyorum! Özellikle testini gerçekleştirdiğim yeni şehir otomobili Mitsubishi Space Star bu dediklerimin ne kadar doğru olduğunu kanıtlıyor… Yakıt sarfiyatı bakımından rakiplerinden oldukça cimri olan Space Star, otomatik vites geçişlerinde de sorunsuz ve konforlu bir sürüş sergiledi! Şehir içi kullanımlarda bence en önemli etkin park yerlerinin yetersizliği… Bu sorunu küçük ve konforlu otomobiller ile gidermek de artık mümkün! Bunun için Space Star gibi modelleri denemenizde fayda var diye düşünüyorum. Ama öncelikle Space Star’ı bir deneyin derim! Fikirlerime siz de hak vereceksiniz… Şimdiden bu sevimli otomobili tercih edenlere keyfi bol kazasız sürüşler dilerim… Umarım sizlere araç hakkında yeterli bilgiler sunabildim!

Otomobilinize bindiğinizde emniyet kemerinizi takmayı unutmayın ki sevdikleriniz üzülmesin…

Kalın Sağlıcakla…

YORUM FARKI
HAKAN ALKAN
twitter.com/alkanhkn

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir