- TEST & İNCELEME: CITROEN C4X 1.2 130 HP
- Tamamen Elektrikli Yeni Peugeot E-208 İlk Çeyrekte Geliyor
- 100 Klasik Otomobil Cumhuriyet’in 100. Yılında Yollarda
- Nissan’dan 3 Yeni Elektrikli Araç İçin 3 Milyar Sterlin Yatırım
- 1 Aralık’ta Kış Lastiği Takvimi Başlıyor!Kış Lastiklerini Takmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!
- Toyota Yaris Cross Yenilendi
- Kış Lastiği Kullanmanın Avantajları Nelerdir!
- Çinli Shineray Grubu’nun İtalyan Markası SWM Türkiye Pazarına Giriş Yapıyor
- Bir Elektrikli Araç Haftada Yüksek Kalitede Yarım Milyondan Fazla Şarkıya Eş Değer Veri Üretebiliyor
- Elektrikli Peugeot E-308 Türkiye’de
Petrol Zengini Olmaya Gör…

Petrol zenginiyseniz; yollarınızdaki en eski araçlarınızın yaşı 2-3 yaş olur, taksileriniz, diğer ulaşımlarınız ucuz olur…Yani ayaklarınız yerden son model kesilir….
Dubai’de yollardaki araçların çoğunu fuarlarda dahi görmüş olma ihtimaliniz çok düşük. Petrol ucuz, arabalar son model olunca sanırım insanlar araçlarından inmek istemiyorlar… Trafikte belirli saatlerin dışında yoğun olmadığı için araba kullanmak gerçekten çok zevkli Dubai’de…
Ülkemize geldiğimizde ise sürekli gündemde yer alan “Hurda Araçlar” konusu için net kararlar verilmiş değil…Enerji Bakanı bir açıklama yapıyor, maliye bakanı başka bir açıklama yapıyor ama halen uygulamaya geçemedik…
Seri, güvenli, verimli, kaliteli, çevreye zararı az ve kamu yararını gözetecek şekilde düzenlenmesi için ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış taşıtların bir kısmının piyasadan çekilerek, can ve mal güvenliğinin artırılması ve mevcut atıl kapasitenin azaltılarak sağlıklı bir taşımacılık piyasasının oluşturulabilmesine destek sağlanması biran önce gerçekleşmeli…
Bu saydığımız faktörlerinin dışında hurda araçların toplanıp demir çelik sektörüne kazandırması ile ekonomimize büyük etkisi olacaktır diye düşünüyorum. Bir araçtaki diğer maddelerden yararlanılıp birçok geri dönüşüm sağlanabilir… Bu söylediklerimizi sayılar verilere vurduğumuzda çok ciddi sonuçlar ortaya çıkmakta…
Demir çelik sektörüne göre, 2011 yılında, Türkiye’nin toplam çelik ithalatı, miktar açısından % 3.3 oranında düşüşle, 11.05 milyon tondan, 10.68 milyon tona gerilemiş. Ancak, 2010 yılına kıyasla fiyat seviyelerinin yükselmiş olması nedeniyle, değer yönünden ithalat % 18.5 oranında artışla, 9.97 milyar dolardan, 11.82 milyar dolara ulaşmış.
2012 yılında, ham çelik üretiminin % 11 civarında artışla 38 milyon ton seviyesine ulaşması, demir çelik ürünleri ihracatının miktar açısından % 8, yurtiçi çelik ürünleri tüketiminin ise, % 8 civarında artması bekleniyormuş…
2012 yılını yarıladık, durumlar nedir ve neler oluyor diye bekleyip göreceğiz her zamanki gibi….
Yüreklerinizdeki sevdalar bitmesin…
Twitter.com/edasisik
Facebook.com/ Eda Şişik
0 comments