All for Joomla All for Webmasters
lang -->

Yabancı Yatırımcılar İçin Türk Vatandaşlığı

By on 14 Şubat 2017
LEWO2834

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik’te önemli değişiklikler yapıldı. 12.01.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren bu değişikliklerle, Türkiye’de yatırım yapan yabacılara vatandaş olma kolaylığı getirildi.

Türk vatandaşlığı, aşağıdaki koşullardan en az birinin sağlanması halinde Bakanlar Kurulu kararı ile aşağıdaki yabancılar tarafından kazanılabilecektir:

a) En az 2.000.000 USD tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştiren yabancılar,

b) En az 1.000.000 USD tutarında gayrimenkul satın alan ve söz konusu gayrimenkulü üç yıl süreyle satmayacağını şerh düşüren yabancılar,

c) En az 100 kişiye istihdam sağlayan yabancılar,

d) En az 3.000.000 USD tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de bulunan bir banka hesabına yatıran yabancılar,

e) Üç yıl tutma şartıyla, en az 3.000.000 USD tutarında devlet borçlanma araçlarını alan yabancılar.

Bu konuya ilişkin destek ihtiyacınız olması halinde, size yardımcı olmaktan mutlu oluruz. Yukarıda bahsedilenlere ilişkin herhangi bir soru ve/veya yorumunuz olursa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

Av. Abide Gülel Birsen (info@gulelhukuk.com)

logo fin

 

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir