2019 FIAT 500X İle İlgili İtalya’dan İlk İpuçları Gelmeye Başladı

By on 08 Ağustos 2018

FIAT’ın ürün gamına 2014 yılı itibarıyla dahil olan 500X, markanın sevilen karakterini biraz daha farklı rotalarda deneyimlemek isteyenlere imkan sağlıyor.

Kompakt crossover olarak da görebileceğimiz bu modeli, geçtiğimiz yıl içerisinde İzmir’de düzenlenen özel bir etkinlik kapsamında deneyimleme fırsatımız da olmuştu. O dönem bizde bıraktığı tatminkar dinamikleriyle akıllarımıza kazınan 500X, 2019 model yılıyla birlikte değişimler elde etmeye hazırlanıyor. Uzun bir süredir sınırlı dokunuşlarla karakteri güncel tutulan modelden gelen ilk ipucu görselinde de bizleri yine bir makyaj operasyonunun beklediğini düşünmeye başlıyoruz.

Paylaşılan tek karelik görselin kısıtlı detaylarına baktığımızda ızgaranın iki katlı olacak şekilde tasarlandığını görebiliyoruz. Bununla birlikte ana ışıklandırma grupları ve LED teknolojisine sahip gündüz farları dikkat çekiyor. Ek olarak 500X’in gerek önde gerek arkadaki tamponlarında da hissedilir değişimlerin bizi beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Araçla ilgili beklentilerin bir kısmı da motor bölümünde.

2019fiat500xp

Burada kuzeni Renegade ile ortak seçeneklerin getirilmesi şu aşamada gerçekleşmesi yüksek muhtemeller arasında. Bu da 120 PS güç üreten 1.0 litrelik benzinli seçeneğin sunulmaması için ortada hiçbir neden olmadığı anlamına geliyor. 150 beygir güç üreten 1,3 litrelik dört silindirli makine de yine kullanıcıların tercih edebileceği seçeneklerden olacak. Kokpit bölümünde yepyeni bir direksiyon tasarımı ve elden geçirilmiş multimedya sistemini barındıracak olan 500X’in sonbahar dönemi içerisinde tanıtılmasını bekliyoruz.

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir