- TURKA 81 İlde Uygulanacak Sistemin İlk Örneğini İstanbul’da Tanıttı
- Şehrin Yeni Cep Herkülü: Hyundai Inster Dynamic Test Sürüşü
- Toyota’nın İki İkonu Yenilendi:Yeni Hilux Satışa Sunuldu, Yeni RAV4 Hybrid Tanıtıldı
- Hyundai Motor Türkiye, İlk Elektrikli Aracı IONIQ 3’ün Üretimine Başladı
- Kia’nın Kompakt Elektrikli SUV Modeli EV2 Türkiye’de
- İtalyan Tutkusunun Hibrit Reformu: Alfa Romeo Junior Ibrida Speciale+
- Şehirde Elektrikli, Uzun Yolda Benzinli:Sadece Bir İllüzyon mu, Yoksa Gerçek Bir Mühendislik Harikası mı?
- Alınır mı? Uzak mı Durulmalı? Tüm Yönleriyle MG HS Plug-in Hybrid (EHS) İncelemesi‼️⚡
- Alpine A290 GTS: Dijital Çağın Cep Roketi
- EAT8’e Veda, Elektriğe Merhaba: C5 Aircross 1.2 Mild-Hybrid ile Ne Kadar Verimli?
Volvo Cars’da Öncelik İnsan
İsveç’in Göteborg şehrinde yaşayan Hain ailesinin üyeleri, gerçek trafikte, gerçek otomobiller kullanılarak, gerçek hayatın içinde düzenlenen bir otonom sürüş araştırma programında yer alan ilk kişiler oldular.
Volvo Car Group Başkan ve CEO’su Hakan Samuelsson, konu hakkında şöyle söylüyor, “Biz Volvo’da işleri her zaman farklı şekilde yaparız”, “Ana odak alanımız her zaman insan ve insanların hayatını kolaylaştırmak olmuştur. Teknoloji, yolculuğu daha güvenli, sürdürülebilir ve daha rahat bir hale getirerek müşteri deneyimini artırmalıdır”
Volvo Cars, pek çok otomobil üreticisi firmanın tam otonom sürüşe sahip otomobiller üretmek için acele ettiğini ve bu arada en önemli konuyu unuttuklarını düşünüyor: Onları kullanacak olan insan faktörünü. Volvo’nun eşsiz bakış açısını işte bu oluşturuyor: Teknolojiyi başka şekilde değil, sürücünün rolüne göre geliştirmek.
Volvo Car Group Ar-Ge’den Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Henrik Green, “Drive Me araştırma projesinin amacı, insanların hayatlarını daha da iyileştirmek ve toplum üzerinde iyi bir etki sağlamak. Biz, Ar-Ge süreçlerine sadece teknik konular olarak değil bütünsel bir bakış açısıyla bakıyoruz. Başka hiç kimse insan odaklı bir yaklaşımla otonom sürüş çalışması gerçekleştirmiyor” diyor.
Drive Me projesi, halktan, özel sektörden ve akademik dünyadan çeşitli katılımcıların dahil olduğu ortaklaşa yürütülen bir araştırma programı. Büyük olasılıkla gerçek hayatın içinde düzenlenmiş olan en gelişmiş ve en iddialı otonom sürüş projesi. Proje kapsamında, 2017 yılında, İsveç’in Göteborg kentinde, yani Volvo Cars’ın evinde, yollarda, gerçek trafikte ve gerçek insanlar tarafından kullanılan 100’e yakın otonom sürüşlü otomobil yer alacak. Proje yakın gelecekte dünyada başka şehirlerde de gerçekleştirilecek.












0 comments