- Crossover Dünyasının Yaramaz Çocuğu: 2026 Puma ST-Line Hem Az Yakıyor Hem Şımartıyor
- Mercedes-Benz Otomotiv ve En Yakıt İş Birliği ile Premium Konseptli İlk Hızlı Şarj İstasyonu Açıldı
- Keskin Hatlar, GR Ruhu ve Maksimum Tasarruf: Toyota C-HR 1.8 Hybrid GR Sport İncelemesi
- Geleceğin Kompakt Elektrikli SUV Standartları Yeniden Yazılıyor: Kia EV3 Direksiyonundayız!
- Pazarın Lideri, Jurinin de Favorisi: Renault Clio İkinci Kez “Türkiye’de Yılın Otomobili” Seçildi!
- Hem Şehirli Hem Tasarruflu: Yeni Peugeot 2008 Hybrid e-DCS6
- TURKA’nın Dev Ağı İçin İmzalar Atıldı: 81 İlde 249 İstasyon
- Verimlilikte Mühendislik Dersi: Çift motorlu e:HEV teknolojisi ve akıllı alan yönetimiyle 2026 Honda Jazz Crosstar mercek altında‼️
- Şehir Estetiği Arazi Ruhuyla Buluştu: Yeni Chery Tiggo 7 Artık 4×4!
- Şehrin Yeni Akıllısı: Opel Grandland Hibrit ile Hem Tarz Hem Tasarruf
Toyota Türkiye, Ağustos Ayında En Fazla Üretim Yapan Şirket Oldu!
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Ağustos ayı üretimiyle sektöründe en fazla üretim yapan şirket oldu. Sakarya’da bulunan ve halen yeni Corolla ile Verso modellerinin üretildiği fabrikada, Ağustos ayında 11 bin 646 adet otomobil üretildi. Toyota Türkiye tarafından üretilen yeni Corolla, geçtiğimiz günlerde Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı (Euro NCAP) tarafından yapılan güvenlik testlerinden de en yüksek derece olan 5 yıldız alarak, segmentinin en güvenli aracı seçildi. Dünyanın en çok tercih edilen otomobili olan ve diğer Toyota fabrikaları arasında ilk olarak Türkiye’de, 17 Haziran 2013 tarihinde seri üretimine başlanan yeni Corolla için 150 milyon Euro’luk yatırım yapılmış ve 900 kişilik ek istihdam sağlanmıştı.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, yaklaşık 4 bin çalışanıyla Sakarya fabrikasını ‘lider fabrika’ sınıfına taşımayı hedeflediklerini belirterek “Yeni Corolla ile birlikte 50’den fazla noktaya ihracat gerçekleştiriyoruz. Ağustos ayında ürettiğimiz otomobillerimizin ihracatı ile de ülkemiz açısından önemli bir katkı sağladık” dedi. 2014 yılında toplam üretimi 150 bine çıkarmayı hedeflediklerini de kaydeden Özer, “Fabrikamızda sağlam bir kalite altyapısı ile en üst seviyede üretim yapıyoruz. Fabrikamızda ürettiğimiz Corolla modelinin Avrupa’nın en saygın değerlendirme kuruluşlarından biri olan Euro NCAP tarafından 5 yıldız ile güvenlik açısından en üst seviyede değerlendirilmesi, şahsım ve tüm çalışanlarımız için gurur vericidir” diye konuşan Özer, yeni Corolla’nın iç ve dış pazarlarda beğeniyle karşılandığını ve araca yoğun talep olduğunu da sözlerine ekledi.












0 comments