- Otokoç’un En Yeni ve En Kapsamlı Volvo Tesisi Tarsus’ta Açıldı
- Ford Otosan’ın Yeniköy Fabrikası’nda Ürettiği E-Transit Custom, Avrupa Yollarına Çıktı
- Petrol Ofisi Madeni Yağlardan Bir Yenilik Daha
- TEST & İNCELEME: MAKYAJLI YENİ HYUNDAI TUCSON
- Kedi veya Köpeğiniz Antifriz Yediyse Ne Yapmalı?
- Hyundai 57 Yılda 100 Milyon Araç Üreterek Yeni Bir Tarih Yazdı
- Volkswagen Ticari Araç, 460 km Menzilli İlk Elektrikli Modeli ID.Buzz’ı Satışa Sundu
- Karavanlar, Mercedes-Benz Sprinter İle Çok Farklı
- Kia Türkiye’den Sanat ve Sürdürülebilirliği Buluşturan Sponsorluk
- İTÜ Zes Güneş Arabası Test Sürüşü Kuzey Marmara Otoyolu’nda Yapıldı
Shell’in Çevreci Tesislerine İki Ödül!
Shell & Turcas Antalya Terminali ve Çekisan Antalya Terminali, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından çevreye saygılı işletmelere verilen Çevreci Tesis Ödülü’ne layık görüldü.
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yürüttüğü “Sağlıklı Kentler” hareketinin Türkiye’de gelişebilmesi için 2005 yılında kurulan ve bugün 46 üyesi bulunan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, çevreye saygılı işletmeleri ödüllendiriyor. Bu amaçla yapılan değerlendirmede, Shell & Turcas’ın kendi işlettiği Antalya Terminali ve ortak işlettiği Çekisan Antalya Terminali Çevreci Tesis Ödülü’ne layık görüldüler.
The Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenlenen ödül törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Erdem Saker ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldı. Ödülleri Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ve Çekisan Depolama Hiz. Ltd. Şirketi Genel Müdürü Mustafa Gürses teslim aldı.
Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ödüllerin, Shell’in sürdürülebilir gelişme anlayışı ve çevreye duyarlılığını yansıttığını belirterek şunları söyledi:
“Shell, tüm tesislerini İSEÇ (İş, Sağlık, Emniyet ve Çevre) kurallarını titizlikle uygulayarak yönetiyor. Yaptığımız her işte güvenliği, çevreyi ve insanları ön planda tutuyoruz. Bunu ortak bir kültür olarak yöneticilerimiz, çalışanlarımız ve iş ortaklarımızla paylaşıyoruz. Antalya gibi önemli bir turistik bölgede faaliyetlerimizi dünya standartlarındaki tesislerle yürütüyor olmamız bizim bölgeye verdiğimiz önemin de bir göstergesi. Bu duyarlılık, Türkiye’nin her alanındaki faaliyetlerimizin temelini oluşturuyor.”
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Yönetimi ve Birlik Danışma Kurulu Üyeleri, değerlendirmeyi (İmar Planı, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı, Yapı Kullanma İzni, ÇED, Atık Su Deşarj İzni, Emisyon İzni, İtfaiye Raporu, İşletme Belgesi, Geçiş Yolu İzin belgesi) kriterlerine göre yapıyor. Ayrıca tesislerin, bu belgelere ilaveten atık su deşarjlarının tahkiki ve laboratuvar testlerinin fiili durumda da çevreye duyarlı olup olmadığı da değerlendiriliyor.
2009’dan beri Shell & Turcas tarafından işletilen Antalya depolama tesisi modern ve yüksek bir teknolojiyle donatıldı. Dolum tesisi bölge ekonomisine önemli katkıda bulunmakla birlikte, taşımacılık ve ulaştırma sektörüne de hizmet ediyor. Tesis başta Antalya olmak üzere Isparta, Burdur, Fethiye ve Afyon bölgelerine de hizmet veriyor. Tesis özellikle 5312 sayılı kanun kapsamında son dönemde denizde oluşabilecek döküntülere karşı alınan tedbirlerin yanı sıra, MARPOL ek I, IV, V kapsamındaki atıkların gemilerden alımı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yerel idarelerle birlikte yapılan çalışmalarını sürdürüyor.
Shell, tesislerini çevreye duyarlı bir kültürle yönetiyor
Shell & Turcas’ın Türkiye genelinde kendi işlettiği yedi terminali (5 akaryakıt ve 2 LPG) ile altı adet de müşterek işletilen akaryakıt terminali olmak üzere toplam on üç adet depolama tesisi bulunuyor.
Shell’in sürdürülebilirlik anlayışının odağında, ‘faaliyetlerinin tüm aşamalarında emniyet, çevre ve topluma duyarlı olmayı temel almak’ ve ‘dünyanın artan enerji ihtiyacını sorumlu bir şekilde karşılamaya katkı sağlamak’ yer alıyor. Shell Türkiye’deki faaliyetlerinde de bu yaklaşımı kurulduğu günden bu yana titizlikle gözetiyor. Shell;
– Tüm operasyonlarda uyulması gereken, sağlık, emniyet, güvenlik, çevre ve sosyal performans alanlarını içeren standartları uyguluyor. Shell için çalışan herkes bu kurallara uymakla yükümlü tutuluyor.
– Tesislerde atık yönetimi uyguluyor, geri dönüşüm sağlıyor.
– Projelerin ilk aşamalarından itibaren çevreyi koruyucu önlemler, çalışmalara dâhil ediliyor.
– Karbondioksit emisyonlarının yönetimi, daha az enerji ve su kullanımı, döküntülerin önlenmesi çalışmaları titizlikle uygulanıyor.
– Şirket bünyesinde, tesis ve istasyonlarda emniyet ve çevre kontrollerinin yapılması, tüm çalışma ve faaliyetlerin ilgili mevzuat ve standartlara uygun olarak yürütüldüğünün sürekli ve titiz bir şekilde denetlenmesi, dağıtım operasyonlarının emniyetli şekilde yapılması sağlanıyor.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği
3 Şubat 2005 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde 10 belediye ile birlikte kurulan ve günümüzde 46 üyeye ulaşan “Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği”, DSÖ tarafından akredite edilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından Birlik Tüzüğü onaylanmış kamu kurumu niteliğinde bir birlik. Türkiye’de yaşanabilir ve sağlıklı kentler oluşturmayı hedefleyen Birlik, sağlık ve sağlığı ilgilendiren tüm kentsel ve çevresel konularda eşitsizlikleri azaltmak ve çevreye olan duyarlılığı artırmak amacı ile üye belediyeleriyle birlikte hareket ediyor.
0 comments