- Pazarın Lideri, Jurinin de Favorisi: Renault Clio İkinci Kez “Türkiye’de Yılın Otomobili” Seçildi!
- Hem Şehirli Hem Tasarruflu: Yeni Peugeot 2008 Hybrid e-DCS6
- TURKA’nın Dev Ağı İçin İmzalar Atıldı: 81 İlde 249 İstasyon
- Verimlilikte Mühendislik Dersi: Çift motorlu e:HEV teknolojisi ve akıllı alan yönetimiyle 2026 Honda Jazz Crosstar mercek altında‼️
- Şehir Estetiği Arazi Ruhuyla Buluştu: Yeni Chery Tiggo 7 Artık 4×4!
- Şehrin Yeni Akıllısı: Opel Grandland Hibrit ile Hem Tarz Hem Tasarruf
- Honda Motosiklet Çamkıran İzmir’de Açıldı
- Otomotiv Satış Sonrası Endüstrisine 25 Yıldır Yön Veren Automechanika İstanbul 2026 Başladı
- Dayanıklılığın Şehirli Hali: Toyota Hilux 2.4L 4×2 Hi-Cruiser A/T
- Beklenen Güç Geldi: Renault Duster 1.3 TCe İle Performans Çıtasını Yükseltiyor
Renault Clio Avrupa’da Zirveye Çıktı
Üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen önemli otomobillerden birisi olan Renault Clio, elde ettiği yeniliklerin karşılığını almaya başlamış gibi görünüyor. Belirli aralıklarla pazar verileriyle karşımıza çıkan JATO Dynamics tarafından açıklanan rakamlara göre Clio, şubat ayı boyunca Avrupa’nın en çok satan otomobili oldu.
Bu da uzun süredir Volkswagen Golf tarafından domine edilen liderliğin el değiştirmesi demek. Her iki model için de satışların düştüğü görülen grafikte yüzde olan Golf’ün yüzde 24’lük bir pazar kaybı yaşadığı sonucu karşımıza çıkıyor.
Listeye göre 24.735 adet olan Golf satışları 24.914 adet olan Clio’nın ufak bir farkla gerisinde kaldı. Avrupa’nın en çok satan on modeli arasında yüzde 10’luk bir artışla 5. sıraya yükselen Fiat Panda’nın en şaşırtan isim olduğunu söylemek mümkün.












0 comments