Oyak Renault’da Görev Değişimi!

By on 29 Eylül 2013

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Yönetim Kurulu’nda, 1 Ekim 2013 tarihi itibarıyla Renault Grubu Euromed-Afrika Bölgesi Program Direktörü olacak Tarık Tunalıoğlu’nun yerine Oyak Renault Genel Müdürlük görevine Aleš Bratož atandı. Tunalıoğlu, yeni görevinde Renault  Euromed-Afrika Bölgesi Yönetim Komitesi üyeliğini sürdürecek, hiyerarşik olarak Euromed-Afrika Bölgesi Başkanı Jean-Christophe Kugler ve fonksiyonel olarak Renault Grubu Yürütme Kurulu üyesi ve Planlama, Ürün ve Program Direktörü Philippe Klein’a bağlı çalışacak. Oyak Renault’nun ilk Türk Genel Müdürü olan Tarık Tunalıoğlu bundan böyle Romanya, Türkiye, Fas, Cezayir ve Bulgaristan’ın yanı sıra gelişmekte olan pazarlarıyla dikkati çeken tüm Afrika Kıtası ülkelerinden oluşan Renault Euromed-Afrika Bölgesi’nde hafif ticari ve binek ürün programlarından sorumlu olacak.

Renault Grubu’nun tüm dünyadaki 38 üretim tesisi arasında performansı ile uzun yıllardır en üst seviyede yer alan Slovenya’daki Novo Mesto Fabrikası’nın yönetiminden Oyak Renault Genel Müdürlüğü’ne geçen Aleš Bratož, 2005-2008 yılları arasında Renault’nun uluslararası gelişiminde önemli bir rolü olan Rusya’daki Avtoframos Fabrikası’nı yönetmişti. Bratož, Renault Euromed-Afrika Bölgesi Direktörler Komitesi üyesi olacak ve Renault Euromed-Afrika Bölgesi Başkanı ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Christophe Kugler’e bağlı olarak çalışacak.

1964 yılında Slovenya Novo Mesto’da doğan Aleš Bratož, İşletme ve Organizasyon Bilimleri Fakültesi mezunu ve halen Ljubljana İktisadi Bilimler Fakültesi’nde lisansüstü İşletme İhtisası eğitimi görüyor. Bratož, 1984 yılında Renault Revoz Novo Mesto Fabrikası’nda kalıp operatörü olarak çalışmaya başlayıp 1 yıl sonra kalite kontrol sorumlusu oldu. 1989 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra kabul kontrol, 6 yıl sonra ise imalatçı kalite sorumlusu olarak atandı. 1998’de Novo Mesto Fabrikası’nın Döşeme Atölyesi Şefi olan Bratoz 1 yıl sonra aynı fabrikanın Kaporta Departman Müdürlüğü’ne terfi etti. 2005 yılının Haziran ayında Rusya’daki Avtoframos Fabrikası’na Genel Müdür olarak atanan Aleš Bratož, Rusya’da Renault ve Avtoframos işbirliğinin temellerinin atıldığı dönemde 3 yıl boyunca Avtoframos Fabrikası’nı yönetti, bilgi birikimi ve deneyimiyle yerel ekiplerin oluşturulmasına yoğun katkıda bulundu. 2008 yılında Novo Mesto Fabrikası’nın Müdürü olarak Slovenya’ya geri dönen Bratož, 1 yıl sonra Slovenya Renault’nun Genel Müdürü olarak atandı. 2010 yılında Kapital Dergisi tarafından “yılın yöneticisi” seçilen Aleš Bratož, 29 yıldır Renault için çalışıyor olup evli ve 2 çocuk babasıdır, Fransızca, İngilizce ve Rusça bilmektedir.

1955 yılında İstanbul’da doğan Tarık Tunalıoğlu, 1974’te Saint Joseph Lisesi’ni bitirdikten sonra 1982 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl 1 Nisan tarihinde Oyak Renault’da Etüd Bürosu Mühendisi olarak işe başladı. Ürün mühendisliği ile ilgili görevinin değişik kademelerinde Renault 12’den başlamak üzere çeşitli Renault modellerinin Türkiye şartlarına uyarlama ve yan sanayide parça yerlileştirilme konularındaki yoğun çalışmalarından sonra 1992’de Oyak Renault Ürün Mühendisliği Direktörlüğü’ne terfi etti. 1996’da Proje Direktörü olarak daha sonra sadece Türkiye’de üretilecek olan Megane Wagon projesini yönetmek için Paris’e atandı. Bu projeyle Renault ilk defa Fransa dışında bir ülkede yeni bir model üretti. Tunalıoğlu, 1998’de Türkiye’ye döndüğünde ürün, üretim, bakım ve yeni tesis konularındaki mühendislik çalışmalarının tümünü aynı çatı altında toplayan Teknik Direktörlüğü kurmakla görevlendirildi. Bu görevde 6 yıl boyunca Bursa fabrikasının kapasite artırımı ve yeni modellere hazırlık yatırımlarını yönetti. 2004 – 2008 yılları arasında Renault’nun İran Projesi Endüstriyel Direktörü olarak görev yaptı. 2008 yılından günümüze Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü olarak çalışan Tunalıoğlu’nun yönetimi sırasında Oyak Renault Otomobil Fabrikaları 3 milyonuncu motorunu, 4 milyonuncu otomobilini ve Türk Otomobil Sanayı’nin ilk elektrik motorlu otomobilini üretti. Tunalıoğlu, Fransız Hükümeti tarafından 30 yıl boyunca Renault’daki hizmetleri çerçevesinde 2 ülke arasındaki ilişkilere yaptığı katkılar nedeniyle verilen Légion d’Honneur madalyasına sahiptir. Evli ve 2 çocuk babası olan Tarık Tunalıoğlu, 31 senedir Renault için çalışıyor olup Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

 

 

 

 

 

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir