- TEST & İNCELEME: CITROEN C4X 1.2 130 HP
- Tamamen Elektrikli Yeni Peugeot E-208 İlk Çeyrekte Geliyor
- 100 Klasik Otomobil Cumhuriyet’in 100. Yılında Yollarda
- Nissan’dan 3 Yeni Elektrikli Araç İçin 3 Milyar Sterlin Yatırım
- 1 Aralık’ta Kış Lastiği Takvimi Başlıyor!Kış Lastiklerini Takmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!
- Toyota Yaris Cross Yenilendi
- Kış Lastiği Kullanmanın Avantajları Nelerdir!
- Çinli Shineray Grubu’nun İtalyan Markası SWM Türkiye Pazarına Giriş Yapıyor
- Bir Elektrikli Araç Haftada Yüksek Kalitede Yarım Milyondan Fazla Şarkıya Eş Değer Veri Üretebiliyor
- Elektrikli Peugeot E-308 Türkiye’de
Otokar, Sultan Otobüslerini İran’da Üretecek

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın, 40’tan fazla ülkede kullanılan Sultan otobüsleri artık İran’da da üretilecek. Türkiye’nin öncü otomotiv üreticisi Otokar’ın, İranlı OGHAB şirketi ile imzaladığı teknoloji ve lisans anlaşmasına göre, İran’da satılacak Sultan otobüslerinin montajı, satış ve pazarlaması OGHAB tarafından yapılacak. Otokar’ın artık sadece araç değil teknoloji ve lisans ihraç eden bir şirket konumuna ulaştığını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Otomotivde fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünlerle faaliyet göstermemizin sonuçlarını böyle güzel gelişmelerle almak gurur ve memnuniyet verici” dedi.
Türkiye’nin öncü otomotiv üreticisi Otokar, küçük otobüste bir ilke daha imza attı. Otokar; Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde Navigo markasıyla büyük beğeni toplayan Sultan otobüsleri için İran’a teknoloji ve lisans ihraç edecek. Otobüs pazarında 50 yılı aşkın deneyimi bulunan Otokar, Sultan otobüslerinin üretimi için İran’ın 55 yılı aşkın otobüs üretimi deneyimine sahip OGHAB Afshan Industrial and Manufacturing Co. (OGHAB) ile teknoloji ve lisans anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, demonte (CKD – Completely Knocked Down) olarak İran’a ihraç edilecek olan Sultan araçların montajı, satış ve pazarlama faaliyetleri OGHAB tarafından yapılacak.
3 yıl süreyle geçerli olacak Otokar ve OGHAB arasında imzalanan teknoloji ve lisans anlaşması, tarafların isteği doğrultusunda 2 yıl daha uzatılabilecek. OGHAB, imzalanan teknoloji transferi sözleşmesi kapsamında Otokar’a 500 bin Euro lisans bedeli ödeyecek. CKD alımlarına ilave olarak, OGHAB, gelecekte Otokar yerine İran’dan tedarik edilecek her bir yerelleştirilen parça için değişen tutarlarda “royalty” ödeyecek.
0 comments