- İTÜ Zes Güneş Arabası Test Sürüşü Kuzey Marmara Otoyolu’nda Yapıldı
- OİB’ten Almanya’ya Ur-Ge Hamlesi
- Petrol Ofisi Madeni Yağlar Lubricant Expo’da Büyük İlgi Gördü
- PETRONAS Madeni Yağlar, Lubricant Expo Europe’da Gelecek Odaklı Çözümlerini Sunuyor
- Yeni Volkswagen Transporter Dünya Prömiyeri Yapıldı
- Alfa Romeo Junior Türkiye’de
- Yeni Hyundai SANTA FE Türkiye’de
- Petrol Ofisi Grubu, Babalık İzni Süresini 15 İş Gününe Çıkardı
- Koçaslanlar’dan Cumalıkızık’da İki Yeni Model Lansmanı
- Yeni Peugeot 3008 Türkiye Yollarına Çıktı
Mazda CX-5 + SKYACTIV = Çevre dostu eğlence…
İstanbul, 20 Şubat 2012. Mazda’nın alışılmışa meydan okuması yeni bir şey değil. Şirket, en verimli yeni nesil Mazdaları üretmek için bir kez daha benzersiz bir yaklaşım benimsedi.
Bu nesil, büyüyen Avrupa kompakt crossover SUV pazarına baharda girecek olan Yepyeni Mazda CX-5 ile başlıyor. CX-5, şirket için yeni bir dönemin başlangıcının habercisi: SKYACTIV dönemi. Baştan sona kurum içinde geliştirilen SKYACTIV TEKNOLOJİSİ, Mazda’nın yenilikçi yeni motorlar, şanzımanlar, şasiler ve gövdeleri ve CX-5 ile başlayan her bir yeni Mazda için temel oluşturmaktadır. Eğlenceli ve bir o kadarda ekonomik bir sürüş ve çevre dostu araçlar.
SKYACTIV-D dizel motoruna sahip olan CX-5 segmentinde, 4.6/100 km ve 119 g/km* oranları ile Avrupa’da ve dünyada en iyi düzeyde olan yakıt ekonomisini ve CO2 emisyonlarını birleştirir. Hatta, SKYACTIV-G benzinli motora sahip CX-5 de A.B.D.’de sınıfında lider EPA otoyol kilometre rakamlarına ulaştı.
Bu motorlar, günümüzde otomobil sanayisinde küçültme** veya elektrikleme gibi motor teknolojisini daha ekolojik yapmak için kullanılan konvansiyonel yöntemleri kullanmaz. Bunun yerine, Mazda gerçekçi ve güvenilir bir alternatif olan SKYACTIV teknolojisine sahip olan ve satışa sunulmadan önce bile dünya’nın dört bir yanından ödüller*** alan CX-5’i sunuyor.
* Standart güç (150 PS) 2.2 litre SKYACTIV-D motoruna ve altı vitesli şanzımana sahip önden çekişli Mazda CX-5.
** Motorun hacminin azaltılması ve azalan güç çıkışının örneğin turboşarj eklenerek telafi edilmesi anlamına gelir.
*** CX-5 ve SKYACTIV TEKNOLOJİSİNİN günümüze kadar aldığı ödüller: Yılın SUV’si (Motor Mundial, İspanya), Yılın Teknik Yeniliği (Otomotiv Gazetecileri Komitesi, Çek Cumhuriyeti), İsviçre Yılın Aracı yarışmasında 2.lik, Yenilik Ödülü (Fleet World Honours, Birleşik Krallık), “Teknolojik Başarı” kategorisinde Altın Plaket (Hırvatistan Yılın Aracı), En İyi Küçük Hizmet Aracı (Motorweek, ABD), Yılın Crossoverı (Autobytel, ABD), Ward’ın 2012 için En İyi 10 Motoru (ABD), Japon Teknoloji Ödülü Yanma Teknolojisi (Japonya), Nikkei Global Çevre Teknolojisi Ödülü (Japonya)…
SKYACTIV’in temelinde yatan düşünce, içten yanmanın sanayinin en az %80’ini kapsayarak önümüzdeki on yıl boyunca baskın motor teknolojisi olarak kalacak olmasıdır. İçten yanmalı motorlar sadece %40 verimlilik ile çalıştığı için, bu alanda geliştirme yapmak için geniş bir alan bulunuyor.
Bu nedenle, Mazda bir dizi benzersiz yenilikler ile birlikte içten yanmalı gücün temellerini yeniden tanımlamak için yola çıktı. Buradaki ana fikir, SKYACTIV benzinli ve dizel motorlarını ileri teknoloji ile sürekli olarak desteklemektir. i-stop rölantide durma sistemi ve rejeneratif frenden hibrid sistemlere ve daha fazlasına kadar verimlilikleri gelişmeye devam ediyor.
Mazda, stratejiye “Sürdürülebilir Zoom-Zoom” adını veriyor ve içten yanmayı en uygun hale getirmenin daha da ötesine gidiyor. Sürdürülebilir Zoom-Zoom, aynı zamanda hafif tasarımlar ve mümkün olan her yerde ağırlıktan kurtulmayı amaçlıyor. Mazda, burada her bir yeni model neslini eski modellere oranla 100 kg daha hafifleştirmeyi hedefliyor. 2015 yılı için en büyük hedef, global model serisinin ortalama yakıt tasarrufunu 2008 seviyelerine göre %30 geliştirmektir.
Mazda, ekolojik olarak sağlam (sınırlı sayıda “yeşil” gösterim versiyonları yerine), ekonomik ve bu sayede daha fazla müşteri kitlesine erişen modeller üretiyor. Tabi ki, bu modeller Mazda’nın ayırt edici özelliği olan Zoom-Zoom ruhundan ve sürüş zevkine bağlılıktan ödün vermeksizin üretiliyor.
0 comments