- Şehir Estetiği Arazi Ruhuyla Buluştu: Yeni Chery Tiggo 7 Artık 4×4!
- Şehrin Yeni Akıllısı: Opel Grandland Hibrit ile Hem Tarz Hem Tasarruf
- Honda Motosiklet Çamkıran İzmir’de Açıldı
- Otomotiv Satış Sonrası Endüstrisine 25 Yıldır Yön Veren Automechanika İstanbul 2026 Başladı
- Dayanıklılığın Şehirli Hali: Toyota Hilux 2.4L 4×2 Hi-Cruiser A/T
- Beklenen Güç Geldi: Renault Duster 1.3 TCe İle Performans Çıtasını Yükseltiyor
- Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 Yarışması’nda Test Sürüşleri Tamamlandı
- HONDA TÜRKİYE’DEN STRATEJİK YATIRIM İZMİR ALİAĞA’DA MOTOSİKLET FABRİKASI AÇILDI
- Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 Finalistleri Açıklandı
- Kia, ‘Yılın En İyi Otomobil Üreticisi’ Seçildi
Galatasaray Tam Kadro Skoda Standında!
Skoda’nın en yeni modeli olan Rapid’in Türkiye lansmanı, Skoda Auto Yönetim Kurulu üyesi Werner Eichhorn’un katılımıyla İstanbul Autoshow 2012’de gerçekleştirildi. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal başta olmak üzere Teknik Direktör Fatih Terim ve teknik ekip Skoda standını ziyaret etti.
Çek üretici Skoda’nın en son yeniliği olan, kompakt sedan sınıfındaki Rapid’in Türkiye lansmanı, İstanbul Autoshow 2012’de gerçekleştirildi.
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal başta olmak üzere yöneticiler Abdürrahim Albayrak, Ali Dürüst ile Teknik Direktör Fatih Terim ve teknik ekip Skoda standını ziyaret ederek modeller hakkında bilgi aldılar.
Rapid’in Türkiye lansmanı için İstanbul’a Skoda Auto Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Werner Eichhorn, aracın Türk pazarı için en uygun kompakt sedan olduğunu belirterek bu pazarda büyük başarı elde edeceğine inandıklarını söyledi.
Rapid’in lansmanında konuşan Eichhorn, markanın en genç ürününü de Türkiye pazarına sunduklarını kaydederek “Rapid’in Türkiye pazarı için en uygun kompakt sedan olduğuna inanıyorum. Bu otomobili, uluslararası pazarlardaki müşterilerimizin talep ve isteklerine uygun olarak geliştirdik. Dolayısıyla Türkiye’de de büyük ilgi göreceğine inanıyoruz” dedi. Skoda’nın 117 yıllık tarihindeki en büyük yeni model atağını başlattıklarını söyleyen Eichhorn, “Rapid ve Citigo sadece birer başlangıç. Önümüzdeki yıllarda her 6 ayda bir, yeni bir araç tanıtacağız. 2015’e kadar bütün model yelpazesini yenilemiş ve genişletmiş olacağız” diye konuştu.
Rapid’in ön satışına başlandı
Autoshow 2012’de Türkiye lansmanı yapılan Skoda Rapid bir ay içerisinde tüm Skoda Yetkili satıcılarındaki showroomlarda yerini alacak. Rapid, ilk etapta üçü benzinli, toplam 5 motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Benzinli motor seçenekleri 1.2. lt (75 HP), 1.2 lt TSI (105 HP) ve 1.4 lt TSI (122 HP) olacak. Dizel seçenekleriyse 1.6 TDI (90 HP) ve 1.6 lt TDI (105 HP) motorlardan oluşuyor. İsteğe bağlı olarak 1.4 lt TSI benzinli motor, 7 ileri DSG otomatik şanzımanla da satın alınabilecek. 2013 yılının ikinci yarısından itibaren de DSG şanzıman seçeneği, 1.6 lt TDI (90 HP) dizel motorla da sunulmaya başlanacak.









0 comments