- TURKA’nın Dev Ağı İçin İmzalar Atıldı: 81 İlde 249 İstasyon
- Verimlilikte Mühendislik Dersi: Çift motorlu e:HEV teknolojisi ve akıllı alan yönetimiyle 2026 Honda Jazz Crosstar mercek altında‼️
- Şehir Estetiği Arazi Ruhuyla Buluştu: Yeni Chery Tiggo 7 Artık 4×4!
- Şehrin Yeni Akıllısı: Opel Grandland Hibrit ile Hem Tarz Hem Tasarruf
- Honda Motosiklet Çamkıran İzmir’de Açıldı
- Otomotiv Satış Sonrası Endüstrisine 25 Yıldır Yön Veren Automechanika İstanbul 2026 Başladı
- Dayanıklılığın Şehirli Hali: Toyota Hilux 2.4L 4×2 Hi-Cruiser A/T
- Beklenen Güç Geldi: Renault Duster 1.3 TCe İle Performans Çıtasını Yükseltiyor
- Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 Yarışması’nda Test Sürüşleri Tamamlandı
- HONDA TÜRKİYE’DEN STRATEJİK YATIRIM İZMİR ALİAĞA’DA MOTOSİKLET FABRİKASI AÇILDI
Ferrari SF90 Spider Tanıtıldı
Ferrari’nin 2019 içerisinde hibrit motor teknolojisini merkeze alarak karşımıza çıkarttığı SF90, geride bırakmaya hazırlandığımız 2020’nin sonlarında üzerini açıyor.
Spider versiyonu ile farklı bir kullanıcı kitlesini kendisine çekecek olan SF90, şarj edilebilir hibrit altyapısını birebir şekilde koruyor. Daha önceki versiyonlarda olduğu gibi bu modelin de temel farkı tavan üzerindeki parçaları olacak.

Yapılan başarılı geliştirme süreci sayesinde Ferrari SF90 Spider performans verilerinin Stradale ile büyük oranda aynı olduğunu görüyoruz.

SF90 Spider’ın motor bölümünde twin-turbo destekli sekiz silindir makine konumlandırılıyor. Üç adet elektrik motoruyla desteklenen atmosferik makine kombinasyon olarak 1.000 PS’lik güç ve 900 Nm tork gibi oldukça başarılı bir performans eğrisini kullanıcılarına sunabiliyor.

Elektrik motorlarının tek başlarına 220 PS güç üreterek tek başına bir elektrikli otomobili aratmadığı da aşikar. Ferrari cephesinin yaptığı testlerde SF90’ın 0’dan 100’e hızlanmasını sadece 2,5 saniyede tamamlayabildiği görülüyor. Bu değerler yaklaşık 7 saniyelik 0-200 değeriyle daha da ihtişamlı bir hal alıyor.

Aracın maksimum sürat değeriyse 340 km/s olarak karşımıza çıkıyor. Tavanın etkisiyle 1.670 kilogramlık toplam ağırlığa sahip olan ve bu vesileyle Stradale’den 100 kilogram daha ağır olan Spider, önümüzdeki yaz döneminde sokaklardaki yerini alacak.













0 comments