- Castrol, TransAnatolia’da Bir Kez Daha Performans ve Dayanıklılığın Peşinde
- TURKA 81 İlde Uygulanacak Sistemin İlk Örneğini İstanbul’da Tanıttı
- Şehrin Yeni Cep Herkülü: Hyundai Inster Dynamic Test Sürüşü
- Toyota’nın İki İkonu Yenilendi:Yeni Hilux Satışa Sunuldu, Yeni RAV4 Hybrid Tanıtıldı
- Hyundai Motor Türkiye, İlk Elektrikli Aracı IONIQ 3’ün Üretimine Başladı
- Kia’nın Kompakt Elektrikli SUV Modeli EV2 Türkiye’de
- İtalyan Tutkusunun Hibrit Reformu: Alfa Romeo Junior Ibrida Speciale+
- Şehirde Elektrikli, Uzun Yolda Benzinli:Sadece Bir İllüzyon mu, Yoksa Gerçek Bir Mühendislik Harikası mı?
- Alınır mı? Uzak mı Durulmalı? Tüm Yönleriyle MG HS Plug-in Hybrid (EHS) İncelemesi‼️⚡
- Alpine A290 GTS: Dijital Çağın Cep Roketi
Bu Rekor Skoda’nın!
Skoda, önemli bir üretim rekoruna daha imza attı. Skoda’nın ilk SUV modeli Yeti’nin 500 bininci modelini banttan indiren marka, geçtiğimiz günlerde ise 1905’ten beri Mlada Boleslav’daki fabrikasında 12 milyonuncu aracını üretmeyi başardı.
Skoda markasının ana fabrikası olan Çek Cumhuriyeti’ndeki bu üretim merkezinde, Octavia, Octavia Combi, Fabia, Fabia Combi, Rapid ve Rapid Spaceback modelleri üretiliyor. Geçtiğimiz yıllarda buraya büyük bir yatırım yaparak modernleştiren Skoda, 2017’de ise 86 milyon euro’luk bir başka yatırımla yeni pres atölyelerini devreye sokacak.
120 yıl önce Laurin and Klement’in küçük bisiklet üretim noktası olan Mlada Boleslav fabrikası, şu anda otomotiv endüstrisinin en gelişmiş ve en güçlü fabrikalarından biri haline geldi. Bu fabrika aynı zamanda tüm Skoda modellerinin yüzde 50’sinden daha fazlasının üretiminde pay sahibi olmaya devam ediyor. Günde 800-1200 adet arasında aracı banttan indirmeyi başaran fabrika, üretimine 1895’te bisikletle başlamış, ardından motosiklet üretimi yapmış ve nihayet 1905’te ise otomobil üretimini gerçekleştirmişti. Şu anda burada otomobilin yanı sıra benzinli motorlar ve vites kutuları üretimi de yapılıyor. Fabrikanın üretim tarafında ise 15 bin kişi istihdam ediliyor.
Üretim rekoru olarak dikkat çeken 12 milyon aracın yaklaşık 3.3 milyonunu Fabia modelleri oluştururken, 2.8 milyon civarında ise Octavia üretimi gerçekleştirildi. Çek markanın Mlada Boleslav dışında bu ülkede iki fabrikası daha bulunuyor. Skoda bunların yanı sıra Çin, Rusya ve Hindistan’da üretim tesislerine sahip.












0 comments