- Pazarın Lideri, Jurinin de Favorisi: Renault Clio İkinci Kez “Türkiye’de Yılın Otomobili” Seçildi!
- Hem Şehirli Hem Tasarruflu: Yeni Peugeot 2008 Hybrid e-DCS6
- TURKA’nın Dev Ağı İçin İmzalar Atıldı: 81 İlde 249 İstasyon
- Verimlilikte Mühendislik Dersi: Çift motorlu e:HEV teknolojisi ve akıllı alan yönetimiyle 2026 Honda Jazz Crosstar mercek altında‼️
- Şehir Estetiği Arazi Ruhuyla Buluştu: Yeni Chery Tiggo 7 Artık 4×4!
- Şehrin Yeni Akıllısı: Opel Grandland Hibrit ile Hem Tarz Hem Tasarruf
- Honda Motosiklet Çamkıran İzmir’de Açıldı
- Otomotiv Satış Sonrası Endüstrisine 25 Yıldır Yön Veren Automechanika İstanbul 2026 Başladı
- Dayanıklılığın Şehirli Hali: Toyota Hilux 2.4L 4×2 Hi-Cruiser A/T
- Beklenen Güç Geldi: Renault Duster 1.3 TCe İle Performans Çıtasını Yükseltiyor
FIAT-Chrysler, Volkswagen İle Stratejik Ortaklık Peşinde
PSA‘nın Opel‘i satın alıp Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi konumuna gelmesinin ardından otomobil dünyasında stratejik ortaklıkların önemi bir kat daha arttı. Anlaşmanın imzalanmasının hemen ardından grubun yeni Opel Corsa’nın üretim sürecine müdahale ederek ertelediğini öğrendik.
PSA’nın bu sabırsızlığındaki sebep şüphesiz anlaşmanın meyvelerini zaman kaybetmeden toplamak istemesi. Zaman ilerlerken sabırsız olan tarafın sadece PSA grubu olmadığını da görmeye başlıyoruz. Anlaşmanın ardından bu hafta içerisinde Volkswagen grubunun Tata ile stratejik ortaklık için el sıkıştığına şahit olduk. Bu bloklaşmanın daha ne kadar süreceği düşünülürken şimdi de zor günler geçirdiği ifade edilen FIAT-Chrysler‘in Volkswagen ile ortaklık için yollar aradığı gündemde.
Grubun karşı karşıya kaldığı durumdan kurtulması adına marka CEO’su Sergio Marchionne‘nin Maserati ve Alfa Romeo’yu satma planları içerisinde olduğu ve Maserati için 4,8 milyar dolar Alfa Romeo içinse 3.7 milyar dolar civarında bir fiyat belirlediği ocak ayının ilk günlerinde ortaya çıkmıştı. Aradan geçen zamanın ardından bu cepheden henüz bir ses çıkmazken Marchionne’nin Cenevre Otomobil Fuarı‘nda Volkswagen ile ortaklık için masaya oturma isteğiyle ilgili bilgiler ortaya çıktı.
Stratejik ortaklık olarak düşünülen adımda otomobil altyapı ve teknolojilerinin ortak geliştirilmesi adına böyle bir adımın atılacağı söylenirken VW CEO’su Matthias Mueller‘in konuyla ilgili soruya; “Herhangi bir durum üzerinde konuşmak için hazır değiliz. Başka problemlerimiz var. Marchionne’i de yaklaşık bir aydır hiç görmedim.” cevabını verdiği ortaya çıktı. Emisyon skandanın yaralarını halen sarmaya çalışan Volkswagen’in bu ortaklığa nasıl cevap vereceği merakla beklenirken Marchionne’nin geçtiğimiz aylarda aynı teklifi yaptığı General Motors‘dan aldığı red cevabını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. GM’in ilgilenmediği ortaklığa Volkswagen’in bakış açısının ne olacağını önümüzdeki günler gösterecek.









0 comments