- Türkiye’de Yılın Otomobili “BYD SEAL U” Seçildi
- Citroën C3 Aircross Türkiye’de
- Türkiye’nin En Erişilebilir Elektrikli Otomobili Citroën Ë-C3 Yollara Çıktı
- Türkiye’de Yılın Otomobili Yarışması’nda Test Sürüşleri Tamamlandı
- Hyundai Motor Türkiye İSO 500’de İlk 10’da
- Şehrin Yeni Elektriklisi Hyundai INSTER Şimdi Türkiye’de
- Her Günün Macerasına Hazır Yeni Opel Frontera Türkiye’de
- JAECOO 7 Kullanıcılarına Sıra Dışı Lüks SUV Deneyimi Yaşatıyor
- BYD’nin Elektrikli Sportif Sedanı SEAL,Türkiye’ye Özel Üretilen 160 kW’lık Versiyonuyla Yollara Çıkıyor
- Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili Seçilen Hyundai INSTER, Mayıs Ayında Türkiye’de Satışa Sunuluyor
400 Beygirlik Volkswagen Golf R’dan İlk Detaylar

Bir süredir kamuflajlı olarak test sırasında kameralara yakalanan 2019 Volkswagen Golf‘ü bu yıl itibarıyla tamamen hazır bir şekilde karşımızda görmeyi bekliyoruz. Sekizinci jenerasyonuyla teker çevirmeye başlayacak olan modelin en büyük iki değişimi motor ve teknoloji desteği kısmında gerçekleşecek.
1974 yılında başlayan macerasında ilk kez hibrit teknolojisiyle harmanlanmış bir motora sahip olacağı netlik kazanan Golf’ün, aynı zamanda otonom sürüş ve bağlanılabilirlik teknolojileri bakımından eli ciddi anlamda güçlendirilmiş bir jenerasyonla geleceğinin de altını çizmek gerekiyor. Geçtiğimiz nisan ayında kokpit detaylarından da ilk detaylarını gösteren görüntüler eşliğinde karşımıza çıkan modelin en üst noktası “R” ilgili de bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Markanın Satış ve Pazarlama Sorumlusu Jurgen Stackman‘ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda şekillenmeye başlanan yeni Golf R, bu zaman kadar hiç olmadığı kadar güçlü olaca
Konuyla ilgili Auto Express’e konuşan Stackman; “R rozetinde işler biraz daha fantastik bir hal alacak. Yeni jenerasyonla birlikte aracın rolü rasyonelliğin biraz dışına taşabilir. Kimsenin 400 beygir güce sahip kompakt bir otomobile ihtiyacı olmadığı düşünülebilir. Lakin böyle bir durum var ve bu da yeni Golf R’ın sınırları içerisine girecek.” diyerek aracın güç değerleriyle ilgili ilk kez bir rakam telaffuz eden kişi oldu.
Dış basından gelen detaylar yeni jenerasyon Golf R’da, günümüzde gördüğümüz 2.0 litrelik TSI motorun yer alacağına işaret ediyor. Dört tekerlekten çekişli altyapı ve 7 ileri DSG ile kombinasyonuna devam edileceği söylenen bu ünitenin günümüz itibarıyla 310 PS güç ve 400 Nm tork ürettiğini biliyoruz. Stackman’ın dile getirdiği 400 beygirlik gücün temel kaynağıysa, geliştirme dokunuşuyla birlikte mild-hybrid uygulaması olacak gibi gözüküyor. 48V’luk bu yapıyla birlikte Golf R’ın ivmelenme değerinde de gözle görülür bir iyileşme bizleri şaşırtmayacak parçalardan olacak.
0 comments