2021 Avrupa’da Yılın Otomobili İçin Finalistler Açıklandı

By on 09 Ocak 2021

Aralık ayının son haftası içerisinde 29 adetlik dev bir liste ile duyurusu gerçekleştirilen 2021 Avrupa’da Yılın Otomobili ödülleri için heyecan yükseliyor.

1964 yılından beridir düzenli olarak sahiplerini bulan ödüller, takvim gereği yine her yıl Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında sonuca ulaştırılıyor. Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl gelenek bozulurken bu yılki etkinliğin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Yılın otomobili için juri de kademeli olarak kararını açıklamaya başladı. 29 kişilik ön aday listesi bugün itibarıyla 7 modele kadar düşüyor. Birbirinden iddialı modellerin yarıştığı listede finale kalanlar arasında büyük sürprizler var. Bu kapsamda yeni Fiat 500 ve Cupra Formentor ön plana çıkıyor.

Resmi kaynaklar tarafından açıklanan finalist listesi şu şekilde; 1. Citroën C4 2. Cupra Formentor 3. Fiat New 500 4. Land Rover Defender 5. Škoda Octavia 6. Toyota Yaris 7. Volkswagen ID.3 Listeye baktığımızda bu yıl finale kalan tek elektrikli modelin Volkswagen ID.3 olduğunu görüyoruz.

Markası için bir dönüm noktası olan bu isim şimdiden başarılı olabileceğinin sinyallerini veriyor. Yenilenen Fiat 500 de uzun süredir peşinden koştuğu ödüle ilk kez bu kadar yakın. Burada bir dönüm noktası da Cupra Formentor. Seat’ın başlı başına bir marka olarak yapılandırdığı Cupra markasının ilk özgün modeli konumunda olan Formentor’un yola çıktığı ilk dönemde böyle bir listede kendisine yer bulması oldukça önemli.

Radikal değişimleri beraberinde getiren ve önümüzdeki 3 aylık periyotta Türkiye pazarına giriş yapacak Citroen C4 de, jurinin beğenisini kazanmış görünüyor. Uzun bir aradan sonra yeni jenerasyona kavuşturulan Defender da, listenin tek premium modeli olarak öne çıkıyor.

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir