2020 Isuzu D-Max Tanıtıldı

By on 14 Ekim 2019

Pickup sınıfında son birkaç yılda inanılmaz şekilde artan rekabet, kullanıcıların karşısına çıkan modellerin dinamiklerini de doğrudan etkiledi. Gerek tasarım, gerek malzeme kalitesi gerekse performans bazında yaşanan bu ileriye gidiş nihayet Türkiye pazarının önemli isimlerinden birisine daha yansıyor.

2020 Isuzu D-Max aradan geçen 8 yıllık zaman diliminin ardından geçirdiği devrimsel değişimleriyle karşımızda duruyor. Hafta içerisinde gelen ipucu görselleri üzerinden ilk değerlendirmesini yapma fırsatına eriştiğimiz üçüncü jenerasyonun tanıtım etkinliği ise üretiminin gerçekleştiği Tayland’da düzenlendi. Dış tasarımdaki modern ve tatminkar görünümünü kokpitindeki iyileştirmeyle destekleyen yeni D-Max’in şimdiden önemli bir beklenti yarattığını söylemek mümkün.

2020dmax6-1

Yeni D-Max üzerinde yapılan tasarım dinamikleri önesinde doğrudan sürüşü etkileyecek özelliklere yakından bakmak gerekiyor. İlk olarak kaputun altına baktığımızda bizleri sunulacak pazarlara göre değişecek iki ünite karşılıyor. Türkiye’de göreceğimiz 1,9 litrelik motor karşımıza 150 PS güç ve 350 Nm tork değerleriyle çıkıyor. Maksimum gücünü 3.500 devirde verebilen bu motor tork kısmında ise 1.800-2.600 devir aralığında sunuyor. İkinci seçenek olarak markanın aileye dahil ettiği 3.0 litrelik makine ise 190 PS güç ve 450 Nm torkla hizmet etmeye hazır olacak. Isuzu şanzıman ayağında bizleri yeni bir otomatik ile karşılıyor.

2020dmax8

Manuel seçeneğiyse 6 ileri değerli üzerinden sunulmaya devam ediliyor. Altyapıya göre 4×2 veya 4×4 olarak tercih edilebilen D-Max, yine sürüşe doğrudan etki edecek yeni bir elektronik diferansiyel kilidiyle geliyor. Arazi sürüşünün performansını doğrudan olumlu etkilediği söylenen bu donanım, iki çekerden dört çekere geçiş süresini de daha hızlı kılıyor. Süspansiyon, fren ve direksiyon gibi temel bileşenlerde de iyileştirme yapıldığı D-Max’in üç farklı gövde tipiyle satın alınabildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

2020dmax4-2

Isuzu’nun yeni jenerasyonda elini en çok güçlendirdiği noktanın genel karakter olduğunu söyleyebiliriz. Tek parça yapılı ızgaranın daha da büyütülerek revize edildiği ve bi-LED teknolojisiyle farlarla desteklenen yeni yüzle birlikte ortaya çok kışkırtıcı bir tablo çıkıyor.

Arka tarafta da LED teknolojisine sahip yeni bir stop tasarımına giden mühendislerin genel itibarıyla başarılı bir iş ortaya çıkarttığını görüyoruz. D-Max’in en çok eleştirdiğimiz noktası olan kokpit kalitesi de ilk intiba olarak beklenti yaratmayı başarıyor.

2020dmax11

Modernleştirilen kokpitte 9 inçlik multimedya ekran Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle gelirken, sürücü bölümünde de 4,2 inçlik ufak bir dijital ekran karşımıza çıkıyor. Konforu da doğurdan etkilemesini beklediğimiz yeni koltukları da listede üst sıraya yazmakta fayda var. İlk olarak Tayland’da satışa sunulacak olan yeni D-Max, Türkiye ve Avrupa’da önümüzdeki yıl içerisinde satışta olacak.

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir