2019 BMW X5, Paylaşılan Yeni Video ile Yeteneklerinden İpuçları Veriyor

By on 24 Mayıs 2018

Bir süredir kendisinden casus kameralar aracılığıyla haber aldığımız 2019 BMW X5, artık resmi kaynaklar üzerinden prototip versiyonuyla gelişini hissettiriyor. Önümüzdeki yıldan itibaren dördüncü jenerasyonuyla sokaklardaki yerini alacak olan modelini bu zamana kadar hiç olmadığı kadar başarılı arazi deneyimi sunması için çalışan BMW mühendisleri, test sürecini Kuzey Kutbu, İsveç, Güney Afrika ve Amerika‘da yürütüyor.

Opsiyonları arasında “arazi paketi” adıyla yeni bir seçeneğin dahil edileceği X5’te beklentiler oldukça fazla. Kar, kum, kaya veya çakıl gibi yol şartları için farklı dinamiklerle hareket edeceğini öğrendiğimiz modelde performans konusunda da beklentileri aşağıda konumlandırmamakta fayda var.

M versiyonunda adaptif süspansiyon paketi ve aktif direksiyon sistemi gibi desteklere sahip olacağı da açıklanan 2019 BMW X5, bu açıdan ilkleri de beraberinde getirecek. Motor ve performans değerleri konusunda henüz net detayların belirmediği bu yapboz içerisinde, 250 beygir civarında güç üreten 2.0 litrelik benzinli seçenek özellikle Türkiye pazarı için ulaşılabilir parçalardan birisi olabilir.

2019bmwx5test3

Masada görünen diğer opsiyonlar arasında ise 335 beygir güç üreten 3.0 litrelik altı silindir ve 600 beygir civarında güç üreten 4,4 litrelik sekiz silindirli üniteler beklentiler ışığında ön plana çıkıyor. BMW’nin bu yılın son dönemi içerisinde tanıtacağını resmi olarak duyurduğu yeni jenerasyon X5’i, ekim ayı içerisindeki Paris Otomobil Fuarı kapsamında sahnede görmeyi bekliyoruz.

VİDEO

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir