2019 BMW X5 Casus Kameraların Odağına Takıldı

By on 06 Nisan 2018

SUV ailesinin derinliklerine X2‘yi ekleyerek çeşitliliğini artıran BMW‘de ağır topların yer aldığı üst sınıfta da hummalı bir çalışma söz konusu. Uzun süredir en büyük rolü verdiği X6‘nın üzerine yeni bir kat çıkarak kullanıcılara X7‘yi sunacak olan marka, 2017’nin son günlerinde yeni modelin ilk resmi detaylarını paylaşmıştı.

2018bmwx5p3

Üretim bandına çıkmasının ardından yaklaşık dört ay geçen “büyük böbrek”in takipçisi ise 2019 X5 olacak. Geçtiğimiz süreçte ağır kamuflajlı olarak kameralara yakalanan yeni jenerasyon bu kez kendisi hakkında biraz daha fikir sahibi olabileceğimiz hafiflikte perdeye sahip. Motor ve donanım detaylarını 5 Serisi ile paylaşmasını beklediğimiz X5 için çanların artık çok daha yüksek sesle çaldığını söyleyebiliriz.

2018bmwx5p5

BMW’nin tüm yeni modellerinde gördüğümüz CLAR mimarisi üzerinde geliştirilen yeni X5’in bu altyapıyla birlikte yerini alacağı jenerasyona göre hatırı sayılır derece kilo kaybedeceğini tahmin ediyoruz. Şimdilik bu durumla ilgili ortaya herhangi bir rakam atılmasa da tahmini olarak 50 ile 65 kilogram aralığını telaffuz etmek çok da yanlış sayılmaz.

2018bmwx5p1

Bununla birlikte böbrek ızgaralarında büyüme gözlemlenecek olan aracın kaputunun altında da hibrit opsiyonla birlikte daha verimli dört ve altı silindirli makineler bizleri bekliyor. Otonom sürüş teknolojisine göz kırpan BMW X5’in tanıtımı ise yıl sonuna doğru kapılarını açacak Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Önümüzdeki günlerde daha da detaylanmasını beklediğimiz modelle ilgili gelişmeleri Türkiye’nin en iddialı otomobil haber portalı otosevdasi.com üzerinden takip edebilirsiniz.

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir