2013 Yılının İlk İki Ayında Dod’un Satışları Yüzde 38 Arttı…

By on 22 Mart 2013

Sıfır otomobil satışlarının yüzde 18 arttığı ve ikinci elin bir önceki seneye paralel olarak seyrettiği 2013 senesine DOD hızlı bir giriş yaptı. Yılın ilk iki ayını bir önceki seneye oranla yüzde 38’lik bir artışla kapattı.

Otomotivde ikinci el otomobil satışları 2013 yılına 2012 ile paralel başlarken, önde gelen kurumsal ikinci el markalarından DOD, satışlarını arttırdı. İkinci ele kurumsallığı getiren ve sektöründe çok sayıda ilke imza atan DOD, yılın en kısa ayı olan Şubat ayında 1750 adetlik satış rakamına ulaşmayı başardı. Sıfır otomobil pazarının da geçtiğimiz seneye göre yüzde 18’lik bir artış gösterdiği 2013 senesinin ilk iki ay toplamında da DOD, 2012 yılına oranla yüzde 38’lik bir artış yakaladı.

2013 Ocak Ayında ikinci el satışları 2012 ile paralel seyrediyor

2013 yılı ikinci el satışları açısından 2012 yılında olduğu gibi hareketli bir sene olmaya aday olduğunu henüz ilk ayından ortaya koydu. TUIK’in açıkladığı verilere göre Ocak 2012’de yaklaşık 250 bin olan ikinci el otomobil el değişimi 2013 senesinin ilk ayında yaklaşık 252 bin adet olarak hesaplandı.

Önde gelen kurumsal ikinci el firmalarından  DOD 2012 ile paralel seyreden ikinci el satışları içerisinde kendi satışlarını artırarak ilk iki ay toplamında geçtiğimiz seneye oranla yüzde 38’lik bir artış yakalamayı başardı.

DOD’dan yılın en kısa ayında 1750 adetlik satış

DOD hem açık arttırmada hem de perakende satışta müşterilerine sunduğu güvenin karşılığını her geçen gün artan satış rakamları ile almaya devam ediyor. Satışlarını ciddi bir biçimde arttırmayı başaran DOD,  yılın en kısa ayı olan Şubat’ta da 1.750 adetlik satış rakamına ulaştı.

Kurumsal ikinci el otomobil sektörün öncü kuruluşu DOD Genel Müdürü İlhami Eksin, 2013 için 25 bin adetlik satış hedefleri olduğunu belirterek şunları söyledi;

 

“Öte yandan sıfır fiyatlarının döviz kuruna bağlı  olarak stabil seyretmesi ile özellikle binekte ciddi bir artış görülmüyor. Bu durum kısmen Aralık ayından kalan stoğun satışa dönmesi ile doğrudan ilgili. Ancak ticari araçlarda bazı modellerde yüzde 5’e varan fiyat artışları gözleniyor,  bu da ekonomideki yansımanın bir sonucu, aynı fiyat artışının binek araç pazarının her ay canlandığı Mart ayında mevcut satışlara yansıyacağını tahmin etmek zor değil.

Özetle hem sıfır hem de 2.el pazarında 2013’ün çok hareketli geçeceğini söyleyebiliriz. Bu verilerle, DOD markası olarak hem açık artırma hem de perakende satışlarda yaratttığımız güveni, geliştirdiğimiz yeni hizmetler ve ürünlerle devam ettirerek, 2013 yılı için hedeflediğimiz 25.000 araçlık satış adedine ulaşmamız zor görünmüyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir