2012 Fiesta Rally Cup’ın Şampiyonu 18 Yaşındaki Genç Yıldız Buğra Banaz Oldu

By on 07 Ağustos 2012

Türkiye’de motorsporlarına en uzun süredir aralıksız destek veren Ford Otosan tarafından 2012 ralli sezonunda genç pilotları teşvik amacıyla düzenlenen Fiesta Rally Cup sona erdi. Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile sona eren şampiyonada zafer Fiesta R2 ile yarışan Buğra Banaz-Taner Oylukan ikilisinin oldu.

Türkiye’de 14 yıldır motorsporlarına destek vererek spora genç yetenekler kazandırmayı sürdüren Ford Otosan’ın, 2012 yılında başlattığı yepyeni Fiesta Rally Cup organizasyonu sona erdi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından da desteklenerek gerçekleştirilen Türkiye’nin tek marka kupası Fiesta Rally Cup’ta farklı garajların hazırladıkları Ford Fiesta otomobiller, İstanbul, Boğaziçi ve Kocaeli rallilerinin toprak etaplarında mücadele ettiler. Pirelli’nin lastik sponsoru olarak destek verdiği Fiesta ST ve Fiesta R2’lerin rekabet ettikleri Fiesta Rally Cup’ta mutlu sona Buğra Banaz-Taner Oylukan ikilisi ulaştı.

Şampiyon son yarışta belirlendi

İstanbul Rallisi ile start alan üç yarışlık Fiesta Rally Cup Şampiyonası, Boğaziçi Rallisi ve Kocaeli Rallisi ile devam etti. Standart Ford Fiesta’nın yarış için özel olarak geliştirilen versiyonu Fiesta R2’lerin öne çıktığı mücadelelerde özellikle Eytan Halfon, Ferhat Tanrıbilir ve Buğra Banaz arasındaki kıyasıya rekabet 3 yarış boyunca devam etti.

Her üç yarışta da Ferhat Tanrıbilir ile Eytan Halfon elde ettikleri iyi etap zamanlarıyla ön plana çıkmalarına rağmen Türkiye parkurlarının en genç pilotu Buğra Banaz, 3 yarış boyunca süreklilik arz eden performansı ve iyi stratejisiyle şampiyonada en iyi dereceleri elde etmeyi başardı.

Fiesta Rally Cup’ın son yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde de üç rakibin mücadelesi sürdü. Yarışın ilk 4 etabında Ferhat Tanrıbilir-Burak Koçoğlu ikilisi ön sıralardayken 5’inci etapla birlikte Ford Otosan Kocaeli Rallisi Fiesta Rally Cup liderliği Buğra Banaz-Nevzat Aslan ikilisine geçti. Yarışın sonuna kadar liderliği sürdüren Buğra Banaz, 2012 Fiesta Rally Cup Şampiyonu oldu.

Buğra Banaz’a yakın dereceler elde eden Eytan Halfon ikinci olurken ilk iki Fiesta Rally Cup yarışı sonunda ikinci sırada yer alan Özcan Söke ise üçüncü oldu. Fiesta Rally Cup’ta ilk üçe girenler, TOSFED tarafından sezon sonunda yapılacak olan “Şampiyonlar Gecesi”nde kupalarını teslim alacaklar.

2012 Fiesta Rally Cup Sıralaması:

1.            Buğra Banaz-Taner Oylukan       30.2 puan

2.            Eytan Halfon-Sedat Bostancı      19.2 puan

3.            Özcan Söke-Barkın Şahin             17.8 puan

4.            Onur Sürmeli-Serkan Okan         4 puan

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir