Cennetten Bir Köşe; ENEZ!

By on 29 Temmuz 2016

Ülkemizin yaşadığı terörizm belasından sonra gelen bayram tatili hepimize büyük moral oldu. Halkımızın akın akın sahil kesimlerini doldurmaları, denize gidemeyip memleketine gidenler bizleri sevindirdi.

IMG-20160728-WA0005Büyük moral oldu dünyanın başına bela olan terörizmin, bir daha yaşanmamasını dilerim…

Bende bu üzücü ortamdan uzaklaşmak ve biraz moral bulmak için çocukluğumun geçtiği, en sevdiğim yerlerden biri olan baba evi Enez’e gittim.

IMG-20160728-WA0006

Bu bayram Enez’in keşfedildiğini gördüm.  Sahiller tıklım tıklım, ormanlarin içi çadirlarla doluydu.

Enez’e girer girmez sizi günümüzden 7500 yıl öncesine dayanan bir kalenin içinde ki antik şehir kalıntısı karşılıyor. Antik Ainos olarak da bilinen Enez’de en eski yapı bu kaledir.

IMG-20160728-WA0007

İkinci durak biraz ilerde ki Has Yunus Bey Türbesi…

Daha sonra ki güzergah ise yol Lagün ve göllerin arasından geçerek sizi Saroz korfeziyle yani Enez sahiliyle buluşturuyor.

Enez’in eşsiz manzarası Yunanistan, Meriç nehri Gala Gölü ve Kuş Cennetiyle çevriliyor. Buraya yurtdışından gelen turistler bir tarafın deniz bir tarafın ormanla çevrili olmasından dolayı hastane adını takmışlar buraya hasta gelen sağlam gider diyorlar.

IMG-20160728-WA0008

İstanbul’a 300 km uzaklıkta olan dünyanın kendi kendini temizleyen ikinci denizi olan Saroz Körfezi’nin bozulmasını hiç istemiyorum!

Eğlence ve gürültünün olmadığı, doğal sebze, meyve, yumurta ve sütün bulunabildiği köy hayatını yaşayabildiğimiz küçük ve şirin Enezimiz keşfedilsin istemiyorum.

Buranın doğal, tarihi ve bakir hali korunabilirse dünyanın en şirin yeridir diyebilirim. Görmeye, gezmeye bekleriz.

Herkese mutlu yazlar dilerim…

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir