Türk Tasarımcıdan Yerli ve Elektikli Otomobil Tasarımı

By on 21 Eylül 2017

ABD’den Türkiye’ye ve hatta Çin’e kadar birçok uluslararası firmaya halen danışmanlık hizmeti veren Sedat Öztürk; sırasıyla Ford, Nissan, Volkswagen Amerika, Opel, Volkswagen Avrupa gibi dünya devi markalarda görev aldıktan sonra Türkiye’de yerli model otomotiv üretimi için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladı.

Dünyaca ünlü otomobil markalarının tasarım ekiplerinde görev alan ve uzun yıllar ABD, Almanya, Meksika’da çalışan Sedat Öztürk, Türkiye’de kendi dizayn stüdyosunda yerli otomobil üretimi için alt yapısı hazır dört farklı model hazırladı.

“Elektrikli ilk yerli süper spor araç alıcısını bekliyor”

Türkiye’de özel sektöre ticari araçlar, kişiye özel otomobil ve tekne tasarlayan ve üretimini de gerçekleştiren Öztürk, lüks tutkunlarının hayallerini gerçeğe dönüştürmeye kararlı. Dünyada yükselen bir trend olan kişiye özel araç merakının Türkiye’de de ilgi görmeye başladığını paylaşan Öztürk, ‘Türkiye’de otomobile meraklı büyük bir kitle var ve bu kişiler kendi karakterlerini yansıtan özel araçlara ilgi duyuyorlar. Otomobiller birçok insan için özel bir anlam ifade eder ve karakterleri ile özdeşleşir. Tutkulu kişiler kendilerinden izler taşıyan otomobillere binmek istiyorlar. Yurt dışında bunun örneklerini çok sık görebiliriz, ülkemizde de güzel bir potansiyel var. Tasarım ekibiyle birlikte özel tasarım araçlarda çok güçlü markaların teknik alt yapısını koruyarak dış ve iç görünümünü dizayn ediyoruz. Tercih edilen tasarıma göre üretimi gerçekleştiriyoruz. Tasarladığımız otomobil her noktasında sahibinin izlerini taşıyor’ diyor.

3

Kişiye özel otomobil üretiminde kullanılacak prototip için sahibi olduğu Corvette’ini demonte ederek bu projeye start veren Öztürk, özel tasarım araçlarda motorundan kaportasına, logosundan jantlarına kadar sahibinin izlerini yansıtabileceğini belirtti.

İlk özgün seri üretim projesi “Momenta 36 HT Motor Yat”

Dış ve iç tasarımı kendisine ait olan 36 feet yani 11 metrelik motor yat Sedat Öztürk imzasını taşıyor. Kompozit malzemeden üretilen yat, 600 litre yakıt, 250 litre su kapasitesine sahip Motoryatın en fazla 30 knot seyir yapmakta. Motoryatın iki adet 260 beygirlik Yanmar motoru mevcut. Tuzla’da seri üretimim gerçekleşen motoryattan 11 adet üretildi.

SSCAR 00

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir