- Prometeon Türkiye ve ANT Lojistik 700 Araçlık Filosu İçin Stratejik İş Birliğine İmza Attı
- BYD Türkiye, “Yılın En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası” Oldu
- Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı
- Yeni Citroën C5 Aircross Türkiye’de
- Petlas’tan Motor Sporlarına Tam Destek
- JAECOO 7 Premium Gövde Rengi Yelpazesini Genişletti
- Chery’nin Kaplanları Tamamen Yenilenen Tasarım ve Donanımlarıyla Türkiye’de Yollara Çıktı
- Brisa ve Enerjisa Üretim’den Karbon Yönetiminde Yapay Zeka Destekli Çözüm
- Yeni Chery TIGGO7 Türkiye’de
- Mercedes-Benz Sprinter, Kamyonet Olarak Yeniden Türkiye’de
Tofaş’tan 10 Yılda Dev Yatırım
Türkiye’nin 3’üncü büyük sanayi kuruluşu Tofaş, “2017 Faaliyet Raporu”nu yayınladı. Raporun önsözünde, 2016’da üretim ve ihracat rekorları kıran Tofaş’ın 2017 yılını da 384 bin adetlik rekor üretimle tamamladığına dikkat çeken Koç Holding Yönetim Kurulu ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “2017 yılındaki proje ve yapısal yatırımlarımızın toplamı 157 milyon Euro olarak gerçekleşirken, son 10 yılda bu rakam 2,8 milyar dolara ulaştı.
Şirketimiz, ihracat pazarlarında gösterdiği çeşitliliği ve yükselişi 2018 yılında da artırmayı hedeflemektedir. Ekonomiye çok yönlü katkımızı pekiştirirken, gerek üretim hacmi gerekse ihracat performansı açısından Türkiye otomotiv endüstrisinin en önemli oyuncularından biri olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ise, Tofaş 2017 Faaliyet Raporu’nda yer alan önsözünde, Türkiye ekonomisine üretim, ihracat, istihdam alanlarında yüksek katma değer yaratan Tofaş’ın Fiat Egea Projesi başta olmak üzere sektörde önemli yatırımları hayata geçirdiğini belirterek, “Ar-Ge’de gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, şirketimizi teknoloji alanında ileriye taşımaya devam ediyor. Tofaş, Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi’nin Ar-Ge yatırımları Skor Listesi’nde 3 yıl art arda Türkiye’den ilk sırada yer almayı başarmış; 2017 yılı listesinde 12 basamak birden yükselmiştir” dedi.













0 comments