- Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı
- Yeni Citroën C5 Aircross Türkiye’de
- Petlas’tan Motor Sporlarına Tam Destek
- JAECOO 7 Premium Gövde Rengi Yelpazesini Genişletti
- Chery’nin Kaplanları Tamamen Yenilenen Tasarım ve Donanımlarıyla Türkiye’de Yollara Çıktı
- Brisa ve Enerjisa Üretim’den Karbon Yönetiminde Yapay Zeka Destekli Çözüm
- Yeni Chery TIGGO7 Türkiye’de
- Mercedes-Benz Sprinter, Kamyonet Olarak Yeniden Türkiye’de
- Klasik Araç Tutkunları 2plan Terminal’de Buluşuyor
- BYD Türkiye, SEALION 7 ve ATTO 2 ile Elektrikli SUV Ailesini Genişletiyor
Samsunlu Minik Elis Dünya İkincisi Oldu
Toyota Uluslararası Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nda 7 yaşındaki Samsun’lu Elis Yazıcı 7 yaş altı kategorisinde dünya ikincisi oldu. Japonya’da düzenlenen finale katılan Elis Yazıcı, Türk çocuklarının 5 yıldır katıldığı bu yarışmada üst üste ikinci kez başarıyı Türkiye’ye taşıdı.
Toyota tarafından düzenlenen ve dünyanın 5 kıtasından yüzbinlerce çocuğun katıldığı “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nda” 7 yaşındaki Elis Yazıcı dünya ikincisi oldu. Dünyanın en çok katılım gösterilen resim yarışmaları arasında yer alan ve 79 ülkeden 830 binden fazla resmin katıldığı Toyota Uluslararası Hayalimdeki Araba Resim Yarışması 2004 yılından bu yana düzenleniyor. Japonya’da gerçekleştirilen finalde 7 yaş altı kategorisinde “Kurtarıcı” adlı resim çalışmasıyla ikinci olan Elis Yazıcı’nın bu başarısı geçtiğimiz yıl 8-11 yaş kategorisinde kazanılan dünya üçüncülüğünden sonra Türkiye’ye bir gurur daha yaşattı.

Türk çocuklarının beşinci kez yer aldığı yarışmaya, Türkiye’nin 51 ilinden 9 bin 251 çocuk katılmıştı. Toyota tarafından “Senin Hayalin – Geleceğin Arabası” temasıyla organize edilen yarışma, çocukların eğlenmeleri ve otomobiller üzerinden hayal dünyalarını geliştirerek yaratıcılıklarını kullanmaları amacıyla organize ediliyor. Gelecekte arabaların nasıl olacağını hayal ederek resimleyen çocuklar 3 ayrı yaş kategorisinde yarışıyor.
8 yaş altı kategorisinde yarışan Elis Yazıcı, Türkiye’de düzenlenen yarışmanın yarı finalinde jüri değerlendirmesi ile Türkiye’yi Japonya’da temsil etmeye hak kazanmıştı. Yarışmada Elis Yazıcı’nın kategorisinde birincilik ise Sri Lanka’dan 7 yaşındaki Ruwindya Thushadi Indraratne’nin oldu.









0 comments