- Türkiye’de Yılın Otomobili “BYD SEAL U” Seçildi
- Citroën C3 Aircross Türkiye’de
- Türkiye’nin En Erişilebilir Elektrikli Otomobili Citroën Ë-C3 Yollara Çıktı
- Türkiye’de Yılın Otomobili Yarışması’nda Test Sürüşleri Tamamlandı
- Hyundai Motor Türkiye İSO 500’de İlk 10’da
- Şehrin Yeni Elektriklisi Hyundai INSTER Şimdi Türkiye’de
- Her Günün Macerasına Hazır Yeni Opel Frontera Türkiye’de
- JAECOO 7 Kullanıcılarına Sıra Dışı Lüks SUV Deneyimi Yaşatıyor
- BYD’nin Elektrikli Sportif Sedanı SEAL,Türkiye’ye Özel Üretilen 160 kW’lık Versiyonuyla Yollara Çıkıyor
- Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili Seçilen Hyundai INSTER, Mayıs Ayında Türkiye’de Satışa Sunuluyor
Renault Grubu, Toplam Pazar Liderliğini Korumaya Devam Ediyor!

• Renault Grubu, Ocak – Mayıs 2012 döneminde toplam pazar lideri.
• 13 yıldır binek araç lideri Renault, %15,3 pazar payı ile Ocak – Mayıs 2012 döneminde açık ara liderliğini koruyor.
• Fluence ve Symbol, Mayıs 2012 sonu itibarıyla yine podyumda yerlerini aldı.
• Dacia markası toplam pazarda %4,8 pazar payı ile 8. sırada yer aldı.
• Dacia, Ocak – Mayıs 2012 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre binek otomobil satışlarını %40 arttırdı.
• Dacia Duster orta sınıf SUV lideri.
Renault Grubu
– Renault Grubu (Renault + Dacia), Mayıs ayı sonu itibarıyla binek + hafif ticari pazarda birinciliği elde etti. Grup, 46 bin 147 adet satış gerçekleştirerek toplam pazarda geçen yılın aynı dönemine göre (Ocak – Mayıs 2012) 0,7 puan artışı ve %17,12 pazar payı kaydetti.
– Binek araç pazarında ise 2011 yılının aynı dönemine göre +1,4 puan pazar payı artışı gerçekleştirdi. Renault Grubu, gerçekleştirdiği 38 bin 988 adet araç satışı ile binek otomobil pazarından %20,1 pay aldı..
Renault markası
– Renault yılın ilk 5 ayı sonunda 36.164 satış adedi ile toplam pazardan %13,4 pazar payı elde etti.
– Renault markası, gerçekleştirdiği 29.683 adet satış ile %15,3 pazar payı elde etti ve binek otomobil pazarında liderliğini sürdürdü.
– Fluence ve Symbol, Ocak – Mayıs 2012 döneminde de Türkiye’nin en çok satan ilk 3 otomobili olmaya devam ediyor.
– Pazar %21 düşerken (Ocak-Mayıs 2012) Dacia, Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre satış adedini %15,7 arttırdı. Dacia, bu dönemde satışlarını arttıran tek marka oldu.
– Binek otomobil pazarında ise yine aynı dönemde Dacia markası satış adetlerini %40 arttırdı. Dacia, bu performans ile satış adet artış oranında markalar arasında 1. sırada yer aldı.
– Dacia, Ocak – Mayıs 2012 döneminde toplam pazarda 8. sırada yer aldı. Marka, Ocak – Mayıs 2012’de 9.983 toplam satış ile geçen yılın aynı dönemine göre 1,2 puan artış kaydederek %3,7 toplam pazar payı elde etti.
– Dacia’nın ezber bozan modeli Duster, 2012 yılının ilk 5 ayında orta sınıf SUV lideri olmaya devam ediyor. Kendi segmentinde her satılan her 3 otomobilden 1’i Duster. Yine kendi segmentinde satılan her 2 dizel araçtan 1’i Duster.
0 comments