- Citroën C3 Aircross Türkiye’de
- Türkiye’nin En Erişilebilir Elektrikli Otomobili Citroën Ë-C3 Yollara Çıktı
- Türkiye’de Yılın Otomobili Yarışması’nda Test Sürüşleri Tamamlandı
- Hyundai Motor Türkiye İSO 500’de İlk 10’da
- Şehrin Yeni Elektriklisi Hyundai INSTER Şimdi Türkiye’de
- Her Günün Macerasına Hazır Yeni Opel Frontera Türkiye’de
- JAECOO 7 Kullanıcılarına Sıra Dışı Lüks SUV Deneyimi Yaşatıyor
- BYD’nin Elektrikli Sportif Sedanı SEAL,Türkiye’ye Özel Üretilen 160 kW’lık Versiyonuyla Yollara Çıkıyor
- Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili Seçilen Hyundai INSTER, Mayıs Ayında Türkiye’de Satışa Sunuluyor
- Toyota Yeni Ticari Araçlarla Segmentteki İddiasını “Bambaşka” Bir Yere Taşıdı
Renault, Çin’de Bir Üst Vitese Geçti!

Renault Başkanı Carlos Ghosn ile Dongfeng Motor Başkanı Xu Ping Çin’de otomobil üretimi için ortak şirketleri Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC)’nin kuruluş anlaşmasını imzaladılar. Proje 2 Aralık 2013 günü Ulusal Yatırım ve Reform Komisyonu’nun (National Development and Reform Commission (NDRC) onayını almıştı.
Hisseleri iki ortak arasında eşit olarak (50/50) paylaşılan yeni şirket toplam 7,76 Milyar Yuan (870 Milyon Avro) bir yatırımdan yararlanacak.
Dongfeng ve Renault arasında imzalanan anlaşmanın hükümlerine göre, yeni fabrika 2016’da üretime geçecek. İlk aşamada yıllık kapasitesi 150 bin araç olacak ve ardından iki misline çıkarılacak. Fabrika Hubei vilayetinin merkezi Wuhan’da 95 hektarlık bir alan üzerine kurulacak. Bu endüstriyel proje 2 bin direkt istihdam olanağı yaratacak.
Ortakların her biri gerek araştırma ve geliştirme, gerekse inovasyon ve tasarım alanlarında önemli sinerjilere kaynak oluşturacak başarılı bir işbirliği için kendi uzmanlık ve know-howlarını getirecek.
DRAC ürün planında ilk aşamada yeri bir crossover gamı öngörülüyor. İkinci aşamada, ortak şirket yerli bir marka altında kapsamlı bir araç gamını üretip pazara sunacak. Üretilen ilk araçların 2016 yılında piyasaya çıkması planlanıyor.
Çin’de halen ithal araçlar pazarında var olan Renault yerli üretim yaparak bir üst vitese geçiyor ve dünyanın en büyük otomobil pazarında anlamlı bir büyüme üssüne sahip oluyor.
Özellikle başarılı Koleos ile Fluence’tan Talisman’a kadar kapsamlı sedan gamı sayesinde 2013 yılında 30 bin adedin üzerinde satış yapan Renault ithal araçlar pazarındaki varlığını güçlendirdi. Grup satış şebekesini sürekli olarak geliştiriyor; 2013 yılında 92 yetkili satıcıdan oluşan şebekenin 2016 yılına kadar 120 yetkili satıcıya çıkması öngörülüyor.
Dongfeng Motor Başkanı Xu Ping «Dongfeng-Renault projesinin başlatılması Dongfeng ile Renault-Nissan İttifakı arasında derinlemesine bir işbirliğinin başlangıcına damga vuruyor» diyerek sözlerini şöyle sürdürdü « Büyük küreselleşme trendlerine uygun bir ekonomik model ile iddialı ve yaratıcı bir girişim söz konusu. Dongfeng Motor’un açılış süreci çerçevesinde bağımsız gelişmesi yolunda önemli bir kilometre taşı. Dongfeng-Renault’nun sürekli müşteri memnuniyeti kaygısıyla Çin pazarına harika ürünler sunacağını düşünüyoruz. Dongfeng-Renault’nun çok başarılı olacağını umuyoruz. »
Renault Başkanı Carlos Ghosn «Dongfeng ve Renault DRAM’IN gelecekteki başarısını garanti etmek için yakın bir işbirliği yaptılar» dedi ve ekledi «Bizim ortaklığımız uzun vadeli bir stratejiye dayanıyor. Önemli hedeflerimiz var ve bu hedeflere ulaşmak için hazırız. »
0 comments