- Toyota Yeni Ticari Araçlarla Segmentteki İddiasını “Bambaşka” Bir Yere Taşıdı
- Nissan Türkiye, Townstar İle Hafif Ticari Araç Pazarına Girdi
- Türkiye’de Yılın Otomobili İçin Yarışacak 7 Finalist Belli Oldu
- Petlas, Prestige Sport ile Premium Segmentte İddialı
- Türkiye’de Yılın Otomobili Seçiminde 42 Model Yarışacak
- Koçaslanlar’dan Bayram Yolculuğu İçin Önemli Araç Bakım Uyarısı
- Ford Otosan, Ankara Akyurt’ta Yeni Yedek Parça Dağıtım Merkezi Açtı
- Yeni BMW iX 700 km Varan Menzili ve Yenilenen Tasarımıyla Yollarda
- Volkswagen Ticari Araç’ın eHybrid Modeli Multivan Yenilenen Özellikleriyle Satışa Sunuldu
- Volkswagen’in Premium SUV modeli Yeni Tayron Satışa Sunuldu
Klasik Otomobil Aşkı 240 Bin Liraya Mal Oldu

İzmir’de sanayi sitesinde tesadüfen hurda halde bulunan 1955 model otomobil, 3 yıl süren çalışmayla eski ihtişamına kavuşturuldu.
İzmir’in Tire ilçesinde, çürümeye terk edilmiş 1955 model klasik otomobil, yaklaşık 240 bin lira harcanarak, eski ihtişamlı günlerine döndürüldü.
İzmir Klasik Otomobilciler Dernek Başkanı Murat Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yaşın üzerindeki otomobillerin “klasik otomobil” kabul edildiğini belirtti.
Bir klasik otomobil tutkununun, yaklaşık 4 yıl önce satın aldığı aracın, dernek aracılığıyla ulaşılan doğru ustalarca eski görüntüsüne kavuşturulduğunu aktaran Akarsu, şöyle devam etti:
“1955 model üzeri açık bir araç çok kötü bir durumda, atıl durumdayken alınıp yenilendi. Her tarafı dökülüyordu. Klasik parçaları tabiri caizse iğneden ipliğe ABD’den geldi. Restoresi 3 yıl sürdü ve sonuçta Türkiye’deki sayılı araçlardan biri oldu. 80 bin dolar (yaklaşık 240 bin lira) civarında bir rakam harcandı. Bugün ABD’den bu kalite bir araç ithal etmek istersiniz 100 bin dolar civarında ödemek zorunda kalırsınız.”
AA
0 comments