- Şehrin Yeni Elektriklisi Hyundai INSTER Şimdi Türkiye’de
- Her Günün Macerasına Hazır Yeni Opel Frontera Türkiye’de
- JAECOO 7 Kullanıcılarına Sıra Dışı Lüks SUV Deneyimi Yaşatıyor
- BYD’nin Elektrikli Sportif Sedanı SEAL,Türkiye’ye Özel Üretilen 160 kW’lık Versiyonuyla Yollara Çıkıyor
- Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili Seçilen Hyundai INSTER, Mayıs Ayında Türkiye’de Satışa Sunuluyor
- Toyota Yeni Ticari Araçlarla Segmentteki İddiasını “Bambaşka” Bir Yere Taşıdı
- Nissan Türkiye, Townstar İle Hafif Ticari Araç Pazarına Girdi
- Türkiye’de Yılın Otomobili İçin Yarışacak 7 Finalist Belli Oldu
- Petlas, Prestige Sport ile Premium Segmentte İddialı
- Türkiye’de Yılın Otomobili Seçiminde 42 Model Yarışacak
Çelik Motor’un Filo İçin Tercihi; Toyota Corolla…

Çelik Motor’un günlük kiralama şirketi “Garenta”, bünyesine katacağı 200 araçlık filo için tercihini Toyota Corolla’dan yana kullandı. 200 Corolla Garenta’ya düzenlenen bir törenle teslim edildi. Türkiye’de üretime başladıktan sonra Toyota’nın filo satışları içindeki payını yüzde 81’e yükselten Corolla, 2014 yılının Ocak-Temmuz döneminde 7 bin 332 adetlik satışıyla tüm binek otomobil pazarında perakende olarak en çok satılan model olmayı da başarmıştı.
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’de üretilen ve yerlilik oranı yüzde 61’e varan Corolla ile filo satışlarında büyük bir ivme yakaladıklarını belirterek “Toplam Toyota satışları içinde filo satışlarımızın payı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 8’den yüzde 24’e yükseldi. Son birkaç yıldır özellikle KOBİ’ler kiralama sektörünün büyümesine oldukça önemli bir katkı sağlamaktadır. Toyota olarak Çelik Motor ile olduğu gibi hem operasyonel hem de günlük kiralama firmalarıyla yakın temas çalışmamıza devam ederek büyüyen filo pazarında önemli bir marka olmaya devam etme amacındayız” dedi.
Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak da Corolla tercihlerinde Toyota kalitesi, teknolojisi, yüksek ikinci el değeri, yakıt ekonomisinin yanı sıra düşük bakım maliyetleri gibi birçok faktörün bir araya geldiğini kaydederek şunları söyledi; “%100 Türk sermayeli Garenta markamız, kurulduğu günden itibaren oldukça iddialı bir şekilde kısa dönem araç kiralama pazarına giriş yaptı. Müşterilerimize sunduğumuz yüksek hizmet kalitesi ve Çelik Motor güvencesiyle pazarda hızla büyüme hedefimize ulaşmak için yapmış olduğumuz araç yatırımlarımızda Toyota markasıyla da işbirliği kurmaktan dolayı oldukça mutluyuz. İki güçlü markanın bir araya gelişinden doğan avantajları en kısa süre içerisinde müşterilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyacağız.”
0 comments