- 715 km Menzilli Mercedes CLA Yollara Çıktı
 - FIVA WORLD RALLY ISTANBUL CUMHURİYET RALLİSİ: 24-26 Ekim’de Düzenleniyor
 - FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de
 - BYD Türkiye, Yüzen, Kendi Etrafında Dönen ve Zıplayabilen Araçlarıyla Türkiye’de Teknoloji Şovu Yaptı
 - Togg’un İkinci Modeli T10F Satışa Sunuldu
 - Yeniden Yola Çıkmaya Hazır: Hyundai i30
 - Opel Grandland Kullanıcı Dostu Aksesuarları ile Çok Daha Dikkat Çekici
 - Toyota, Yeni Corolla Cross Hybrid’i Türkiye’de Satışa Sundu
 - Türkiye’de Yılın Otomobili “BYD SEAL U” Seçildi
 - Citroën C3 Aircross Türkiye’de
 
Bu Gurur Ayhancan’ın
															Geçtiğimiz yıl elde ettiği başarıyı bu yılki son yarış zaferiyle yeni bir seviyeye çıkaran Ayhancan Güven, podyumda İstiklal Marşımızı çaldırdı.
Motorsporları organizasyonlarında Türkiye son birkaç yılda başarılı şekilde temsil eden Ayhancan Güven, yükselen ivmesini ilk kez geçtiğimiz yıl elde ettiği şampiyonlukla taçlandırmıştı. 31 yıllık geçmişi bulunan Porsche Carrera Cup Fransa serisini 2018 sezonunda kazanarak “şampiyon olan ilk yabancı pilot” ünvanını elde eden Güven, üst üste ikinci kez şampiyon olarak gurur verici bir başarıya imza attı.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu desteğiyle Almeras by Martinet takımı adına yarışan 21 yaşındaki milli sporcu, 12-13 Ekim tarihlerinde Fransa Paul Ricard pistinde koşulan son yarışı kazanarak podyumda İstiklal Marşımızı çaldırdı ve ikinci kez şampiyonluğa ulaşarak bu yıl da unvanını korudu.

İlk sırada başladığı hafta sonunun ilk yarışından arka lastiğinin patlaması sonucu puansız ayrılan temsilcimiz, pazar günü koşulan ikinci yarışın sıralama turlarında kaydettiği yeni pist rekoru ile ilk sırada başlama hakkını elde etti. Tüm yarışı domine eden ve stratejik bir yarış çıkaran Ayhancan, 14 tur boyunca liderliği kimseye kaptırmadı ve şampiyonluğunu ilan etti. Ayhancan 26-27 Ekim tarihlerinde Porsche Super Kupa final yarışı için Mexico City pistine çıkacak ve sonrasında 01-03 Kasım tarihlerinde Salih Yoluç ile FIA Uluslar Kupası’nı geçen yıl olduğu gibi Türkiye’ye kazandırmak hedefiyle İtalya Vallelunga pistinde mücadele edecek.













0 comments