- Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı
- Yeni Citroën C5 Aircross Türkiye’de
- Petlas’tan Motor Sporlarına Tam Destek
- JAECOO 7 Premium Gövde Rengi Yelpazesini Genişletti
- Chery’nin Kaplanları Tamamen Yenilenen Tasarım ve Donanımlarıyla Türkiye’de Yollara Çıktı
- Brisa ve Enerjisa Üretim’den Karbon Yönetiminde Yapay Zeka Destekli Çözüm
- Yeni Chery TIGGO7 Türkiye’de
- Mercedes-Benz Sprinter, Kamyonet Olarak Yeniden Türkiye’de
- Klasik Araç Tutkunları 2plan Terminal’de Buluşuyor
- BYD Türkiye, SEALION 7 ve ATTO 2 ile Elektrikli SUV Ailesini Genişletiyor
Audi Q8, Sızıntı Görselleriyle Ortaya Çıkmaya Hazırlanıyor
Geçtiğimiz yılın ocak ayından itibaren konsept modeller üzerinden başlayan Audi Q8 heyecanı, seri üretime geçmek için artık gün sayma aşamasında. Ürün gamının en tepesine yerleşecek olan modeliyle bir süredir test sırasında kamuflajlı olarak yakalanan marka mühendisleri, bizlere teknik detay olarak paylaşım yapma konusunda halen çekinden davranıyor.
Lakin artık satışa hazır haliyle tanıtılmasını beklediğimiz Q8 için elimizde resmi kaynaklardan gelmeye başlayan ipucu görselleri var. Auto China 2018 kapsamında önümüzdeki dört günlük zaman içerisinde tanıtılacağı söylenen araç, 2017 yılındaki konseptlerin yanı sıra A8 ve A7 gibi binek kardeşlerinden karakteristik parçalar alacak.

Gelen bazı dedikodulara göre Audi, Türkiye gibi vergi derecelendirmesi oldukça yüksek olan pazarlarda Q8’in kısıtlı kitleye hitap etmek durumunda kalmasını istemiyor. Bunun çözümü olarak da 250 beygir güç üreten 2.0 litrelik turbo beslemeli motor işaret edilmekte.

Kaputunun altında 3.0 litrelik V6 ve elektrik motoru kombinasyonunun sağlandığı hibrit seçeneğe de sahip olması beklenen aracın, saf elektrik menzilinin 70 kilometreyi geçmesi pek olası gözükmüyor. Ailenin en üst noktasında ise “S” logolu versiyonları 4.0 litrelik V8 makine ile görme ihtimalimiz de oldukça yüksek. Kısa süre içerisinde detaylanacak olan Audi Q8 ile ilgili gelişmeleri Türkiye’nin En İddialı Otomobil Haber Portalı otosevdasi.com üzerinden takip edebilirsiniz.
















0 comments