- TURKA 81 İlde Uygulanacak Sistemin İlk Örneğini İstanbul’da Tanıttı
- Şehrin Yeni Cep Herkülü: Hyundai Inster Dynamic Test Sürüşü
- Toyota’nın İki İkonu Yenilendi:Yeni Hilux Satışa Sunuldu, Yeni RAV4 Hybrid Tanıtıldı
- Hyundai Motor Türkiye, İlk Elektrikli Aracı IONIQ 3’ün Üretimine Başladı
- Kia’nın Kompakt Elektrikli SUV Modeli EV2 Türkiye’de
- İtalyan Tutkusunun Hibrit Reformu: Alfa Romeo Junior Ibrida Speciale+
- Şehirde Elektrikli, Uzun Yolda Benzinli:Sadece Bir İllüzyon mu, Yoksa Gerçek Bir Mühendislik Harikası mı?
- Alınır mı? Uzak mı Durulmalı? Tüm Yönleriyle MG HS Plug-in Hybrid (EHS) İncelemesi‼️⚡
- Alpine A290 GTS: Dijital Çağın Cep Roketi
- EAT8’e Veda, Elektriğe Merhaba: C5 Aircross 1.2 Mild-Hybrid ile Ne Kadar Verimli?
Türkiye’de Yılın Otomobili İçin Yarışacak 7 Finalist Belli Oldu
Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl 10’uncu kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için finale kalan 7 model açıklandı. Türkiye otomotiv sektöründe gelenekselleşen yarışma, otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD üyelerinin yaptığı seçimle belirleniyor. Bu uzman gazetecilerin yaptığı oylama sonucu, Şubat 2024 ile Şubat 2025 arasında Türkiye otomobil pazarında satışa sunulan yeni modeller arasından yapılan değerlendirme sonucu belirlenen 42 aday arasından belirlenen 7 finalist model şu şekilde sıralandı; “BYD Seal U, Jaecoo 7, Kia EV3, MINI Country, Opel Grandland, Peugeot 3008 ve Renault Duster.”
Kazanan otomobil Haziran ayında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Türkiye’de Yılın Otomobili ödülünün yanı sıra “Yılın Tasarımı”, “Yılın İnovasyonu”, “Yılın Basın Lansmanı” ve “Yılın Premium Otomobili” kategorilerinde de ödüller sahiplerini bulacak.
“Büyük Çekişmeye Bekliyoruz”
OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçiminin 10’uncu yılında da her yıl olduğu gibi merakla beklenen bir yarışmaya sahne olduğunu belirterek “Çekişme ve heyecana sahne olacak bir yarışma daha bizleri bekliyor. Ayrım yapmadan hepsi birbirinden kaliteli ve her açıdan değerli otomobiller arasında seçim yapmak için üyelerimizin çok zorlanacağını biliyorum. Bu yarışma sektörümüzün gelişimine büyük katkı sunmaktadır” diye konuştu.
“Türkiye’de Yılın Otomobili 2025” ZF Aftermarket ana sponsorluğunda; arabam.com, Bosch Car Service, Bridgestone ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleşiyor.











0 comments