- Şehrin Yeni Akıllısı: Opel Grandland Hibrit ile Hem Tarz Hem Tasarruf
- Honda Motosiklet Çamkıran İzmir’de Açıldı
- Otomotiv Satış Sonrası Endüstrisine 25 Yıldır Yön Veren Automechanika İstanbul 2026 Başladı
- Dayanıklılığın Şehirli Hali: Toyota Hilux 2.4L 4×2 Hi-Cruiser A/T
- Beklenen Güç Geldi: Renault Duster 1.3 TCe İle Performans Çıtasını Yükseltiyor
- Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 Yarışması’nda Test Sürüşleri Tamamlandı
- HONDA TÜRKİYE’DEN STRATEJİK YATIRIM İZMİR ALİAĞA’DA MOTOSİKLET FABRİKASI AÇILDI
- Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 Finalistleri Açıklandı
- Kia, ‘Yılın En İyi Otomobil Üreticisi’ Seçildi
- Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin Yeni Başkanı Murat Öztürk Oldu
İDEFİKS
Çocukken körüklü otobüslere binmeyi çok severdim. Kırk dakika da bir gelse de yine de yetişebilmek adına bu oyundan ekarte edemiyordum keyfimi. Bilet vardı o zamanlar, kalabalık olsa da koridor, adım adım orta bağlantı körüğünü bulur ve tutunurdum tırabzanlara. Otobüs döndükçe, oyunumun keyfini çıkarırdım.
Ne gideceğim soğuk ev gelirdi aklıma, ne de sevgisiz döşeği yorgan yapacağım! Otobüs manevra yaptıkça dönen dolap gibi dairesel döngüler ile başım dönderdi. Sanki önden gidenlerin yetişeceği yere varamayacak olan, arka sıradakileri bir kenara bırakıp yuvarlak dönence de olmanın hazzı kulaklarımda.
Tıpkı senin varlığının dönencesi gibi, umutlu, kıskıvrak yakaladı beni. İdefiks saplantılarının birleştiği
düğümü çözen cevapların var birde. Susamış kalbimin her hücresini iyileştiren saudedesiydin (özlenen), sen!
Bir Türkü mırıldanıyorum, şiirimin diline dolanıyorsun. Tam olarak nereden geldiğini anlatır mısın bana?!
Senin dönencene düğüm olabilmek için bu kadar büyümüş olmam mı gerekiyordu! Ya benim o büyürken serzenişlerim!
Yoksa yaralanın her tohumu yeşerten bir fidan mı sakladın! Sorularım yok benim. Mesela niye bu kadar geç kaldın demeyeceğim! Ne kadar beklediğimi hatırlamayacak kadar, unutturdun bana! Sahi, senin aklın erer miydi, böylesine?
Sahi biz şimdi biz miyiz! Sahi sevgin iyileştiriyor sevgisiz rollerimi! Alıntı olmayan körüklü otobüs kadar
bekledim seni, kırk yılda da bir de gelsen! Kalabalık arasından adım adım yanaştım sana, orta noktana geldiğimde sağ yanına tutundum! Sahi seninle olmanın hazzı mistik edebiyatımda!

Özen ACAR









0 comments