- Castrol, TransAnatolia’da Bir Kez Daha Performans ve Dayanıklılığın Peşinde
- TURKA 81 İlde Uygulanacak Sistemin İlk Örneğini İstanbul’da Tanıttı
- Şehrin Yeni Cep Herkülü: Hyundai Inster Dynamic Test Sürüşü
- Toyota’nın İki İkonu Yenilendi:Yeni Hilux Satışa Sunuldu, Yeni RAV4 Hybrid Tanıtıldı
- Hyundai Motor Türkiye, İlk Elektrikli Aracı IONIQ 3’ün Üretimine Başladı
- Kia’nın Kompakt Elektrikli SUV Modeli EV2 Türkiye’de
- İtalyan Tutkusunun Hibrit Reformu: Alfa Romeo Junior Ibrida Speciale+
- Şehirde Elektrikli, Uzun Yolda Benzinli:Sadece Bir İllüzyon mu, Yoksa Gerçek Bir Mühendislik Harikası mı?
- Alınır mı? Uzak mı Durulmalı? Tüm Yönleriyle MG HS Plug-in Hybrid (EHS) İncelemesi‼️⚡
- Alpine A290 GTS: Dijital Çağın Cep Roketi
Bu Gurur Tofaş’ın! Marka, Tüm Zamanların En İyi İlk Yarıyıl Cirosuna Ulaştığını Açıkladı
Türkiye’nin 4’üncü büyük sanayi kuruluşu Tofaş, 50’nci yılını kutladığı 2018 yılının Ocak-Haziran döneminde, bugüne kadarki en yüksek altı aylık finansal sonuçlarına ulaştı.
Tofaş, ilk altı aylık dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 10’luk artışla 9,5 milyar Türk Lirası ciro elde etti. İlk altı ayda ürettiği 175 bin adet araçla Türkiye otomotiv sanayisindeki toplam üretimin yüzde 21’ini gerçekleştiren Tofaş, ürettiği araçların 140 bin adedini ihraç ederek Türkiye otomotiv ihracatının da yüzde 20’sini gerçekleştirdi.

Tofaş’ın ilk altı aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Tofaş olarak, 50. yılımızı kutladığımız 2018 yılına güçlü bir giriş yapmıştık. Başarılı performansımızı devam ettiriyoruz. 9,5 milyar lira ile bugüne kadarki en yüksek ilk yarıyıl ciro değerine ulaştık. Türkiye otomotiv endüstrisinin en güçlü firmalarından birisi olarak ülkemize yatırım yapmaya, sanayimizi ileriye taşımaya ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Başarımızın sürdürülebilirliği için Ar-Ge, teknoloji ve insan kaynağımıza yatırımlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.














0 comments