- Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili Seçilen Hyundai INSTER, Mayıs Ayında Türkiye’de Satışa Sunuluyor
- Toyota Yeni Ticari Araçlarla Segmentteki İddiasını “Bambaşka” Bir Yere Taşıdı
- Nissan Türkiye, Townstar İle Hafif Ticari Araç Pazarına Girdi
- Türkiye’de Yılın Otomobili İçin Yarışacak 7 Finalist Belli Oldu
- Petlas, Prestige Sport ile Premium Segmentte İddialı
- Türkiye’de Yılın Otomobili Seçiminde 42 Model Yarışacak
- Koçaslanlar’dan Bayram Yolculuğu İçin Önemli Araç Bakım Uyarısı
- Ford Otosan, Ankara Akyurt’ta Yeni Yedek Parça Dağıtım Merkezi Açtı
- Yeni BMW iX 700 km Varan Menzili ve Yenilenen Tasarımıyla Yollarda
- Volkswagen Ticari Araç’ın eHybrid Modeli Multivan Yenilenen Özellikleriyle Satışa Sunuldu
Ve Sanat Eseri Gün Yüzüne Çıktı: İşte Aston Martin Zagato Shooting Brake

Ağustos ayında kısıtlı detaylarıyla karşımıza çıkan Aston Martin Zagato Shooting Brake’in merak edilen tüm detayları kendisini gösterdi.
Aston Martin, köklü geçmişinde imza attığı birbirinden özel modellerle üzerinde konuşmalar yapmayı sevdiğimiz üreticilerin arasında yer alır. Çoğumuzun aklında James Bond için hazırladığı DB seriyle yer edinen markanın tasarım dili bugün sayılı örneklerle görebileceğimiz şekilde köklerine ciddi anlamda bağlı. Zagato imzasınınsa Aston Martin içerisinde önemli bir yeri var ki bu aynı şekilde bizler için de geçerli. Özellikle tasarım karakterleriyle ciddi fark yaratan Zagato imzalı modellere geçtiğimiz Ağustos ayında çok özel bir üye daha eklendi.
İki markanın bir araya geldiği projeler arasında bir ilk olarak karşımıza çıkan Zagato Shooting Brake modeli, bu zamana kadar Aston içerisinde görmeye alışık olmadığımız bir gövde tipini de beraberinde getirmişti. İki ay öncesinde bu modelin detaylı fotoğraflarını paylaşmayarak bizleri ayrı bir meraka sevk ettiren Aston Martin ekibi nihayet aracın örtülerini kaldırdı.
Sadece 99 Adet Üretilecek
Kaputlarının altında Vanquish S’ten alınan 580 beygirlik 6.0 litre V12‘lik motorları barındıran seri modellerinin üretim adetleri de farklı şekilde açıklanmıştı. Dört farklı versiyondan toplamda sadece 325 adet üreteceğini açıklayan Aston Martin; 99 coupe, 99 Volante, 99 Shooting Brake ve 28 Speedster ile son seriyi meraklılarıyla buluşturuyor.
Bizi şu anlık ilgilendiren tek parçaysa Shooting Brake. İki kapılı SW gövde formuyla bir sanat eseri gibi karşımızda duran aracın gövde parçalarında yoğunlukta karbon fiberden yararlanılıyor. Aracın bagaj bölümünün elektronik olarak kontrol edilebilmesi de “ailevi” kullanımlar için dikkat çekebilecek özellikler arasında. Önümüzdeki yılın ilk çeyreği içerisinde üretim bandına çıkacak olan Shooting Brake’in sipariş sürecinin başladığını da belirtmekte fayda var.
0 comments