- Crossover Dünyasının Yaramaz Çocuğu: 2026 Puma ST-Line Hem Az Yakıyor Hem Şımartıyor
- Mercedes-Benz Otomotiv ve En Yakıt İş Birliği ile Premium Konseptli İlk Hızlı Şarj İstasyonu Açıldı
- Keskin Hatlar, GR Ruhu ve Maksimum Tasarruf: Toyota C-HR 1.8 Hybrid GR Sport İncelemesi
- Geleceğin Kompakt Elektrikli SUV Standartları Yeniden Yazılıyor: Kia EV3 Direksiyonundayız!
- Pazarın Lideri, Jurinin de Favorisi: Renault Clio İkinci Kez “Türkiye’de Yılın Otomobili” Seçildi!
- Hem Şehirli Hem Tasarruflu: Yeni Peugeot 2008 Hybrid e-DCS6
- TURKA’nın Dev Ağı İçin İmzalar Atıldı: 81 İlde 249 İstasyon
- Verimlilikte Mühendislik Dersi: Çift motorlu e:HEV teknolojisi ve akıllı alan yönetimiyle 2026 Honda Jazz Crosstar mercek altında‼️
- Şehir Estetiği Arazi Ruhuyla Buluştu: Yeni Chery Tiggo 7 Artık 4×4!
- Şehrin Yeni Akıllısı: Opel Grandland Hibrit ile Hem Tarz Hem Tasarruf
Çelik Motor’un Filo İçin Tercihi; Toyota Corolla…
Çelik Motor’un günlük kiralama şirketi “Garenta”, bünyesine katacağı 200 araçlık filo için tercihini Toyota Corolla’dan yana kullandı. 200 Corolla Garenta’ya düzenlenen bir törenle teslim edildi. Türkiye’de üretime başladıktan sonra Toyota’nın filo satışları içindeki payını yüzde 81’e yükselten Corolla, 2014 yılının Ocak-Temmuz döneminde 7 bin 332 adetlik satışıyla tüm binek otomobil pazarında perakende olarak en çok satılan model olmayı da başarmıştı.
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’de üretilen ve yerlilik oranı yüzde 61’e varan Corolla ile filo satışlarında büyük bir ivme yakaladıklarını belirterek “Toplam Toyota satışları içinde filo satışlarımızın payı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 8’den yüzde 24’e yükseldi. Son birkaç yıldır özellikle KOBİ’ler kiralama sektörünün büyümesine oldukça önemli bir katkı sağlamaktadır. Toyota olarak Çelik Motor ile olduğu gibi hem operasyonel hem de günlük kiralama firmalarıyla yakın temas çalışmamıza devam ederek büyüyen filo pazarında önemli bir marka olmaya devam etme amacındayız” dedi.
Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak da Corolla tercihlerinde Toyota kalitesi, teknolojisi, yüksek ikinci el değeri, yakıt ekonomisinin yanı sıra düşük bakım maliyetleri gibi birçok faktörün bir araya geldiğini kaydederek şunları söyledi; “%100 Türk sermayeli Garenta markamız, kurulduğu günden itibaren oldukça iddialı bir şekilde kısa dönem araç kiralama pazarına giriş yaptı. Müşterilerimize sunduğumuz yüksek hizmet kalitesi ve Çelik Motor güvencesiyle pazarda hızla büyüme hedefimize ulaşmak için yapmış olduğumuz araç yatırımlarımızda Toyota markasıyla da işbirliği kurmaktan dolayı oldukça mutluyuz. İki güçlü markanın bir araya gelişinden doğan avantajları en kısa süre içerisinde müşterilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyacağız.”












0 comments