2019 Mercedes GLE’den Detaylar Gelmeye Devam Ediyor

By on 11 Eylül 2018

Geçtiğimiz günlerde elektrik başlangıcını SUV sınıfından yapan Mercedes, bu kez benzer sınıf içerisinde olarak nitelendirebileceğimiz GLE için hazırlık gerçekleştiriyor. Önümüzdeki ay içerisinde kapılarını açacak olan Paris Otomobil Fuarı‘nın önemli misafirlerinden birisi olacak olan 2019 model yıllı otomobil için bir süredir ipucu gönderen kaynaklar şimdiye kadarki en net parçayı render çizimiyle paylaştı.

mercedesgles3

Coupe formlu yapısının bir getirisi olarak ailenin en sportifleri arasında yer alan GLE, yeni jenerasyonunda da bu felsefeyi devam ettirecek. Kısa süre önce kameralara da yakalanarak gündeme gelen modelin dış tasarımıyla ilgili büyük bir bölümünü öğrenmiş durumdayız.

mercedesgles2

Elektronik ortamdaki çizimlere baktığımızda ön bölüme hakim olan marka logosunun iki çıta ile desteklendiğini görebiliyoruz. Hava giriş oranları büyütülmüş tampon ve far grubu gibi parçalar da çizimim merkezinde yer almakta. Lakin geçtiğimiz günlerde kameralara kamuflajsız yakalanan GLE’de çizimleri aksi hatların varlığının da dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Buradaki temel cevabı şüphesiz tanıtımla birlikte alacağız.

mercedesgles4

2019 Mercedes GLE beraberinde yeni motor seçenekleri de getirecek gibi görünüyor. Alıcı kitlesinde de genişleme yaratabilecek olan bu seçeneklerde 360 beygir ve 500 Nm tork üreten 3.0 litrelik altı silindir ön plana çıkmış durumda. Bu motorun daha düşük versiyonu da dile getirilirken en üst noktada bizleri 600 beygir güç ve 700 Nm tork üreten 4.0 litrelik twin-turbo V8 karşılayacak.

mercedesgles1

 

 

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir