2019 Ford Focus ST’nin Fotoğrafları Sızdı

By on 07 Aralık 2018

Kasım ayı itibarıyla Türkiye pazarına giriş yapan Ford Focus için yurt dışında çok farklı bir heyecan söz konusu. Uzun bir süredir geliştirme süreci devam eden ve kamuflajlı olarak kameralara da yakalanan ST versiyonu üzerinden süre gelen bu hareketlilik yavaş yavaş daha somut parçalar üzerinden karşımıza çıkmaya başlıyor.

Her yeni jenerasyonla birlikte gözlerin doğrudan üzerine çevrildiği ST ve RS versiyonları üzerinde ayrı bir mesai harcayan Ford, ligin artan standartlarına cevap vermek durumunda. 2019 Ford Focus ST üzerinden gündeme gelen fotoğraflar ise, işin karakter konusundaki büyük bir bölümünü net şekilde ortaya koyacak nitelikler barındırıyor.

focusstn3

Araçla ilgili detaylara baktığımızda, performansı destekleyecek gövde değişimlerin hissedilir oranda yapıldığını görmek mümkün. Izgara bölümünde petek formlu entegre bir tasarımın kullanıldığı otomobilde ön tampon ve hava girişlerinin versiyona özel olduğu da hissediliyor. Arka tarafa doğru ilerlediğimizde; marşpiyel, kapı kolları, jant seti, spoiler ve difüzör gibi noktalarda da yine ST’ye özel değişimleri varlığı göze çarpıyor.

focusstn4

Kırmızı renkle karşımıza çıkan fren kaliperlerinden de bu noktada bahsetmeden geçmeyelim. Sızıntının kokpit kısmında şimdilik koltukların ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Recaro’nun ST logolu performans koltukları, sürüş sırasındaki en büyük destekleyici etmenlerden birisi olacak. Kaputunun altında 2,3 litrelik EcoBoost makineyle gelmesini beklediğimiz 2019 Ford Focus ST’nin performans rakamlarıysa henüz netlik kazanmış değil.

focusstn1

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir