2019 BMW X4 Asfalta Çıkmak İçin Hazır [Video]

By on 15 Şubat 2018

Uzun bir süre önce kamuflajsız yakalanmasına rağmen tanıtım etkinliği bir türlü gerçekleşmeyen BMW X4‘ün örtüsü nihayet resmi olarak kalktı. Cenevre Otomobil Fuarı‘na getirileceği duyurularak 2019 model yılıyla birlikte karşımıza çıkan X4, X2‘nin ardından BMW ailesinin sportif karaktere sahip son üyesi olurken tasarım hatları itibarıyla küçük kardeşinin karakterini beraberinde getiriyor.

2019bmwx4p3

50/50 gibi ağırlık dağılımıyla başarılı sürüş deneyiminden ilk ipuçlarını kağıt üzerinde veren 2019 BMW X4, yapılan bariz tasarım değişiklikleriyle hiç olmadığı kadar dikkat çekmeyi başaracak gibi gözüküyor. Tabi ki buna kokpitteki değişim de dahil.

Tasarımdaki değişimlere yakın bir bakış atmadan önce X4’ün ebatları üzerinde yapılan oynamaları sizlerle paylaşalım. Baktığımız zaman yeni X4’ün bir önceki jenerasyona göre 7,6 santimetre daha uzun, 4 santimetre daha geniş ve 5 santimetre daha fazla aks mesafesine sahip olduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra artık 50 kilogram daha hafif olan X4, görünümü kadar kaybettiği kilolarla da daha sportif olduğunu kanıtlıyor. Aracın tasarımındaki temel fark ise hiç şüphesiz arka bölümünde. X2 ile aynı olacak şekilde LED ışıklandırma tasarımının kullanıldığı modelin ön kısmında da bir önceki jenerasyona göre güncellenmiş bir karakter söz konusu. Bu arada yeni jenerasyonun bir öncekine göre yüzde 10 daha aerodinamik olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

2019bmwx4p6

Kokpit bölümünde son teknoloji parçalar ve BMW’nin yeni tasarım dilinden parçalar barındıran X4’te, boyutu 10,25 inç olan multimedya ekrana yer veriliyor. Opsiyonel olarak sunulan head-up display’in boyutunu da neredeyse iki kat büyüten marka tasarımcıları, koltukların da pozisyonunu yükselterek daha hakim ve güvenli bir sürüş sunma amacında. Elektronik destek ünitelerinde de ailenin diğer üyelerinde gördüğümüz özelliklerle donatılan araçta ön bölge çarpışma, yaya algılama, şeritte tutma, aktif sabitleyici ve park asistanı gibi parçalar yer alıyor.

2019bmwx4p15

Tüm dünya genelinde üç adet benzinli ve dört adet dizel olmak üzere toplamda yedi farklı motor seçeneğiyle sunulacak olan 2019 BMW X4’te, bu opsiyonlar arasında Türkiye’yi ilgilendiren düşük hacimli parçalar da var. Güç değerleri 184 beygirden başlayıp 360 beygire kadar yükselebilen bu ünitelerde bizim dikkatimizi 2.0 litrelik motorun sunulduğu xDrive30i çekiyor. 252 beygir güç ve 350 Nm tork değerlerine sahip olan bu versiyon 0’dan 100’e hızlanmasını 6,3 saniyede tamamlarken maksimumda 240 km/s hıza erişebiliyor. X4 ailesinin en üst noktasında yer alan M40i‘de ise 360 beygir güç ve 465 Nm tork üreten 3.0 litrelik sıralı altı silindirli makineye yer veriliyor. Sekiz ileri otomatik şanzımanla kombin edilen bu versiyonun 4,6 saniyelik 0-100 değeri var. Yurt dışında yaklaşık 50 bin dolar gibi başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak olan X4 ile ilgili tüm detayları Cenevre’nin kapılarını açmasıyla birlikte alacağız.

VİDEO

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir