Başaramamanın İmkansız Olduğunu Bilseydin Neye Kalkışırdın?

By on 20 Eylül 2016

Özgüvene mi ihtiyacınız var? O zaman bu kısa ve öz yazımı okuyun!

Kendinden şüphe etme…

Kim olduğun hakkında kimseden özür dileme ama ego ile özgüveni de karıştırma. Unutma ki ne kadar az bilgi o kadar çok ego!

Oku…

Her şeyi bildiğini düşünürsen, hiçbir şey öğrenemezsin. Başarılı olmak için en çok yapman gereken şeylerden biride budur. Öğrenmek. Unutma öğrenecek çok şey var. Bu sebeple, çok oku.

Hayallerin değil Hedeflerin olsun

Amaçlarını tanımla.Tam olarak neyi başarmak istiyorsun? İyice düşün ve bir yere yaz. Hedefinin belirsiz ve genel olması (iyi bir futbolcu olmak isityorum) yerine çok spesifik (Galatasaray’da futbol oynamak istiyorum ) olması gerek. Bu sayede hedefine gerçekten ulaşıp ulaşamadığının yanıtını kendin verebilirsin.

Varmak istediğin yere gidebilmek için oraya nasıl gidileceğini bil. Yani bu şeyi başarmak için nelere ihtiyacın olduğunu tek tek belirle ve tekil şahısta, şimdiki zamanda yaz. Mesela hızını artırmak mı istiyorsun. “Hızlı bacaklara sahip olacağım” yerine “Haftada 3 gün günde 15 dakika farklı Sprint egzersizleri yapıyorum.” şeklinde yaz ve yap.

Çevrende kimler var? İncele.

Çok başarılı insanları çevresinde genelde çok başarılı insanlar vardır. Beraber çalışmayı ve başarıya ulaşmayı severler.

Ertelemeyi ertelemeyi dene ve Olacağına inan

Oturduğun yerden başkalarının gelip seni kurtarmasını ya da motivasyonun gelip suratına ters bir tokat atmasını beklemenin alemi yok. Kaldır poponu git, tüm fırsatları araştır ve bul. İşini sevmiyor musun? Çalışmak istediğin alanda çalışan birini bul ve onunla bir görüşme ayarla. Yurtdışına mı gitmek istiyorsun? Git!

Karşına duvarlar çıkacak! Yık geç!

Dene, dene ve tekrar dene. Önüne gelen ilk engelde pes etme. Başa çık! Üstesinden gel. Sen bitmedi diyene kadar bitmez. İstikrar ve azim düşünemeyeceğin kapıları açabilir . “E ben bunu hak etmişim” diye sızlanmak yerine daha iyi şeyler hak etmek için bir şeyler yap. En büyük başarıları elde edenler büyük başarısızlıklar karşısında tekrar çaba harcayanlardır.

Gerçekleri anlatmak övünmek değil rahat ol!

Başarılarını anlat. Gurur duy. İnsanlar başarılı insanları severler. Arada sırada sen de başarılarından bahset. Kendini sev! Kendi övgülerinle motive ol.

Mazeret yok! Mazeret Yok! Mazeret Yok!

Bahane bulmaktan vazgeç. Başarılı olmak için kendini iyi analiz et. Açıkça ve mertçe “ben başarısız oldum” de ve hatayı başkalarında arama. Sorumluluğu üstlen ve yanlışların neyse onları değiştirmek için elinden geleni yap. Büyük adamlar hiç hata yapmayan adamlar değildir, hatalarından ders çıkarıp başarıya ulaşanlardır.

Şimdi kendine sor! Başaramamanın imkansız olduğunu bilseydim neye kalkışırdım?

Sevgiler,

Özge McAree

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir