1000 km’lik Menziliyle Pininfarina H500 Pekin’de Sahne Aldı

By on 26 Nisan 2018

Son dönemlerde seri üretim modellerden ziyade gerçekleştirdiği ortaklıklar üzerinden imzasını attığı konsept modellerle gündeme gelen Pininfarina, “görünen köy kılavuz istemez” sözünü aklımıza getiren bir adımla gündeme geldi.

Kısa süre önce detaylarını sizlerle de paylaştığımız bu haber ile birlikte başlı başına bir elektrikli otomobil firması haline gelen “Automobili Pininfarina” imzası 2020 itibarıyla ilk modelini tanıtmayı planlıyor. Lakin o güne kadar var olan ortaklıklar üzerinden yeni modeller görmeye devam ediyoruz.

pininfarinah500p1

Hong-Kong merkezli elektrikli otomobil üreticisi Hybrid Kinetic Group ile yaklaşık 1,5 yılın ardından tekrar bir araya gelen Pininfarina, geçtiğimiz yılki H600’ün ardından bu yıl H500 isimli bir sedan ile karşımıza çıkıyor. Tasarım hatlarıyla gözü yormayan ve minimal bir yapı üzerine şekillenen yeni proje teknik değerleri ve teknolojisiyle kesinlikle aklınızda bir yer edinecek.

pininfarinah500p5

Araç üzerinde karşımıza çıkan donanımsal özellikler öncesinde, paylaşılan teknik değerleri ele alalım. Resmi kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda 402 beygirlik güce sahip olduğunu öğrendiğimiz Pininfarina H500, bu güç ile 0’dan 100’e hızlanmasını 4,5 saniyede tamamlarken maksimumda 250 km/s hıza erişebiliyor.

pininfarinah500p7

Aracın menzil kısmında ise işin içerisine içten yanmalı bir menzil uzatıcı görevi gören motor girdiğinde 1.000 kilometre gibi bir değeri görmek mümkün olacak. Projenin dış tasarımını biraz fazla sade bulanlar içinse, kapılarını açıp bir de içeriye bakmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.

pininfarinah500p9

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir